Tomera innostui huomatessaan pääsevänsä tällä kertaa Huiman sijasta treenaamaan, ja sen hyvät fiilarit onneksi jatkuivat radallakin. Ensimmäinen harjoitus oli meille juuri sopivan helppo, kunhan karsittiin ensimmäinen hyppy ja sitä seurannut puomi pois. Me mentiin Tomeran kanssa taas miniryhmään Simon kanssa, ja saatiin tehdä kaikessa rauhassa kun meitä oli vain kaksi.

Eka harjoitus tehtiin vain kaksi kertaa ettei Tomera hyydy, ja hyppy-putki-aa-hyppy-hyppy -juttu meni aika kivasti ja ihan hyvällä vauhdillakin. Ekalla kierroksella Tomera mietti ehkä sadasosasekunnin ennen aalle menoa, mutta teki sen sitten reippaasti ja vieläpä kontaktien kautta

Välissä tehtiin omin päin ihan kaksinkerroin taiteltua mutkaputkea, ja minirengasta. Ei ongelmaa kummassakaan. Sitten kun nostin renkaan maksikorkeudelle, Tomppaa alkoi vähän ahdistaa. Tosin voi olla että suurin osa ahdistuksesta johtui siitä kun Vanja karkaili Täplän luokse toisella puolella, ja Tomppaa taisi meno hirvittää. Saatiin me pari kertaa mentyä kuitenkin ihan oikeastakin reijästä läpi, ja sitten lopetettiin nopsaan ennen suurempia potutuksia.

Toinen harjoitus oli niin vaikea (jotain osia viime SM-radasta), että ajattelin etukäteen että me ei tehdä sitä Tomeran kanssa. Vaan tehtiinpä kuitenkin, ja kohtuullisen hyvillä mielin. Palkkasin Tomeraa muutaman kerran kesken rataa, mutta aika kivasti se teki kaikki koukerotkin. Nami oli kyllä ohjaavassa kädessä koko ajan helpottamassa, mutta aika hyvin nyhverö-Tomeralta kuitenkin! Radalla oli vaihteeksi myös pituus, okseri  ja pussi, joissa ei ollut ongelmia, vaikka pussilta piti vielä kääntyä 90° kulmassa seuraavalle esteelle. Toisella kierroksella tätä rataa Tomppa alkoi jo selvästi vähän hyytyä, ja lisäksi keskittymistä haittasi kun seuraavan ryhmän koirat alkoivat valua sisään radan vierestä.

Oltiin kuitenkin tyytyväisiä kaikki, ja kouluttajana ollut Tiina sanoi että Tomeraa haittaa kun en luota siihen. Totta mikä totta, joka hetki radalla odotan että Tomppa tekee tenän. Kerrankin sain kuitenkin kehuja ohjauksesta, teen kuulemma oikeita asioita oikeaan aikaan, ja Tomeraa helpottaa ohjauksen sujuvuus. Ja mikä parasta, ollaan kuulemma hyvä pari.   

Olin suunnitellut että vien Tomeran vielä treenien lopuksi puomin alastulolle, mutta en raaskinnut kun se oli ollut koko treenien ajan niin hyvillä mielin.

Treenien päälle käytiin vielä Huiman ja Tompan kanssa lenkillä Täplän ja Simon kera, ja onnistuineiden harkkojen jälkeen olikin piste iin päälle kun typykät käyttäytyivät niin hienosti. Täplän kanssa sujui hyvin, ja Simoa olisi kumpikin tahtonut vähän leikittää (eikä siitäkään onneksi ehtinyt tulla riitaa...). Ehkä se Tomera ei olekaan ihan niin kauhea?