Eilen oli lumityö-vapaa, ja kaiken sen lumen lappamisen lomassa koiratkin pääsivät vähän hankeen. Huima poseerasi uljaana:

Mutta Tomerasta ei taaskaan irronnut kuin läjä hupikuvia. Minkäs sille voi jos on vähän untamo:

Lunta alkaa olla niin paljon, että umpihanki-lenkit tuppaavat menemään enemmänkin uimiseksi. Hyvä puoli paljossa lumessa on se, että nyt Tomppaakin uskaltaa pitää takametsikössä irti. Sorakuoppien lähelle ei kyllä uskalla mennä kun hirvet tykkäävät liikuskella niiden liepeillä, ja hirven jäljille Tomera varmasti kaivautuisi vaikka hangen alta...

Haa – melkein-poseerauskuva Tomerasta (vähän yksinkertaisellehan se tässäkin näyttää...):

Nuohooja kävi myös vuosittaisella visiitillään, ja saapui melkein tuntia etuajassa juuri kun oltiin rämpimässä koirien kanssa metsästä pihalle. Arvelin, että Tomera ei syö heppua jos itse näytän ilahtuneelle vieraan tulosta ja mies pysyy rauhallisena. Olikin onneksi varsin kylmähermoinen mies – Tomera juoksi kohti pitäen kamalaa ououou-mölinää, ja tyyppi vaan seisoi tumput suorina. Tomera kävi haistamassa miehen kättä, heilautti häntää ja antoi olla. Sisätiloissa Tomppa seurasi nuohousoperaatiota minuutin verran ja painui sitten koisaamaan.

Harmillisen vähiin jäi koirien aktiviteetit vapaapäivänä kun melkein koko päivä meni lumihommissa ja ilta ratsastamassa. Ratsastukseen keli oli mitä mainioin kun auratun kentän päälle oli satanut parikymmentä senttiä uutta kevyttä lunta, ja orhikin meinasi kerrankin ihan villiintyä.

Tulevien iltojen harrastukset taitavat enimmäkseen pyöriä lumen ympärillä, kun pitäisi saada kiikutettua pois jokunen tonni katolta pudotettua lunta.