Ihan aina ei huvittaisi kirjata ylös näitä ei-niin-hyviä päiviä, mutta josko näistä joskus olisi vielä hyötyä? Taas on nimittäin omat raajat koiranpuremilla. Jälleen se oli Huima, jonka tulilinjalle osuin – en tiedä eikö Tomppa pure tosissaan, osaako se varoa väliin tullutta emäntää, vai onko sillä vaan hyvä tuuri sen suhteen kehen se osuu? Ekan kerran tuli myös pieniä koiravahinkoja, kun löysin Huiman varpaanvälistä nirhauman. Omassa reidessä muistona kunnon ruhje, ja kädessä samanlainen ruvella koristettuna.

Oltiin lenkillä takametsässä, ja Tomera oli juossut puolisen tuntia keppinsä kanssa – välillä itsekseen, välillä Huiman kanssa repien, ja muutamaan otteeseen vedin tai heitin minäkin sitä. Olen ennenkin huomannut, että näillä lenkeillä Tomera välillä viskaa kepin pois ja alkaa leikkimään Huiman kanssa vähän kyseenalaisia leikkejä – leikiksi sitä voi vielä sanoa, mutta hommassa on Tomeran puolelta vähän ikävä sävy. Yleensä olen silloin kutsunut koirat luokse ja lähettänyt ne matkoihinsa eri puuhiin.

Eilen koirat jäivät taakseni hammastelemaan, enkä viitisinyt lähteä enää takaisinpäin kun ajattelin että leikki loppuu kun pitää jatkaa matkaa. Vaan rähinähän siitä sitten tuli, ja oletan että Tomera (kuinka ollakaan...) kilahti ensiksi. Sen verran pitkä aika edellisestä kahakasta on, että en enää muistanut että pukareita pitää ottaa kiinni kaulanahasta eikä valjaista, ja tovi meni ennenkuin äkkäsin viskata toisen koirista lumihankeen. Huima sattui olemaan oikean käden puolella, joten sinkaisin sen valjaista syrjemmälle. Aika kevyesti lensi 18 kiloa siinä tilanteessa.

Eipä siinä sitten muuta kuin koirat hihnoihin ja kotiin mököttämään, onneksi noille ei jää kummemmin päälle nuo tappelut. Tomera sai olla taas illan huomiotta, ja niin taidetaan jatkaakin, vaikka en usko että siitä sen kummemmin apua on.

Ja Tompan kilariluetteloon voidaan nyt lisätä siis myös liian kiihdyttävät keppileikit.

Hiukan kuitenkin mietityttää, että oisko se Tomppa nyt kumminkin kipeä jostain? Se liikkuu paljon paremmin kuin ennen osteopaattia, mutta eihän tuo tiistainen kipukaan ihan normaalia ole. Ja toista tassua se kirputtaa edelleen.