Tompan treenit menivät taas aika kivasti. Alkuun tehtiin yksistään muutamaan kertaan kuuden vinokepin satsia hihnalla avittaen. Vaikka se kotona onnistuu jo aika hyvin ilman hihnaakin, niin nyt sai aika paljon nykiä hihnaa varsinkin vaikeammalta puolelta.

Varsinaisia rataharjoituksia oli kaksi, ensin pidempi rata josta tehtiin vain kaksi pätkää, kun välissä oli meille hankalat kepit, puomi ja keinu, ja lisäksi viiden esteen aitahommeli. Kaikki aidat pidettiin taas minikorkeudessa, rengas ja pituus maksiesteitä.

Tomera selvisi harjoituksista aika hyvin, ekaa pätkää tehtiin kolme toistoa, ja kolmannella se meni jo renkaankin pienen pähkäilyn jälkeen ilman "vetämistä".



Toisella pätkällä takaakierto meni hienosti, joskaan vauhtia ei ollut ihan kauheasti. Tätä satsia tehtiin myös kolme toistoa.  Tiina kehui että Tomera osaa luontaisesti kiertää hienosti. No onhan me toki sitä vähän harjoiteltukin.   Tosin Tomppa on aika hereästi ohjautuva, eikä samanlainen dieselveturi kuin Huima. Se ohjaus kun vaan tuottaa Tompan kanssa vähän hankaluuksia - joko keskityn niin paljon siihen mitä Tomera tekee, että en ohjaa kunnolla, tai jos ohjaan, niin en keskity Tomeraan. No, ehkä harjoitus auttaa tähänkin ongelmaan.



Tämän pätkän jälkeen nostin Tompan muutaman kerran puomin alastulolle - ei se alastulo sitä tainnut arveluttaa, mutta nostelusta se ei kyllä tykännyt.

Kolmas harjoitus epäilytti, kun kuvittelin että se olisi Tompalle liian vaikea, ja että se olisi jo liian väsynyt. Vähän hitaasti se teki, mutta aika kivasti muutoin! Eiköhän sitä vauhtia tule sitten joskus varmuuden myötä. Ekalla kierroksella olin liian itse hidas ja Tomera lipsahti käsistä kolmannen aidan jälkeen, mutta sen jälkeen tehtiin vielä kaksi onnistunutta. Taitava Tomppa, ja hyvä mieli jäi treeneistä kummallekin! Sen verran Tomera kyllä treenatessa väsähti, että loppuverkkalenkillä Simon kanssa se ei enää yhtään jaksanut tempoa eikä haukkua.



****
Kotimatkalla poikettiin vielä nopeasti Linjamäkeen tokoilemaan Huiman kanssa. Aloitettiin luoksetulolla; seisomisesta suoraan taakse lentävä lihapulla. Sitten Kokonaisena liikkeenä –> varasti vähän ja maahanmenoa ei malttanut. Otettiin väliin pelkkää maahanmenoa lihapullapalkalla, ja sitten koko liike. Mistähän syystä en ole älynnyt treenata tuota maahanmenoa, vaikka sehän on tökkinyt jo vähän aikaa?

Sitten kaukoja –> tuplakäskyjä, mutta edes hiukan kelvolliset vaihdot. Huono juttu nuo tuplakäskyt, mutta kun tuntuu että liike menee entistä epävarmemmaksi jos otan aina uusiksi. Ja läheltä ollaan hinkattu jo vuositolkulla, kärsivällisyys loppuu jo.

Lopuksi neljän minuutin piilopaikallamakuu. Hiukan haisteli yhdessä välissä, mutta muuten makasi mainiosti. Kehuin kyllä haistelun tauottua ja hölkkääjän päästyä kunnialla ohi, muuten hissukseen auton takana.