Lauantaina levättiin laakereilla eikä tehty tokon eteen muuta kuin käytiin lenkin päälle Ridasjärven kentällä ottamassa kummallekin paikallamakuut. Huimalle viisi minuuttia piilossa (pää pyöri mutta oikein hyvä muuten), ja Tompalle kaksi minuuttia muutaman metrin päässä ja muutamalla välipalkalla (vähän nuuskutteli ilmaa, muuten ok).

******

Sunnuntaina ahkeroitiinkin sitten peräti kahteen otteeseen. Aamupäivällä käytiin Heilujen tokossa, jossa Huima sai paiskia ekan 45 minuuttia, ja Tomppa loppuajan. Hiukan hirvitti kentälle mennessä että miten meidän käy kun paikka oli fasaanien saartama, ja varsinkin Tomeran olisi kovasti tehnyt mieli lähteä lintumetsälle kun pissalenkillä käytiin. Jätin Huiman kumminkin rohkeana tyttönä paikallamakuuseenkin ja menin itse piiloon. Kolme minuuttia, ja levollinen oli ollut vaikka rivistössä odotellessa vähän piippaili ja oli levoton.

Muuten Huima oli vähän flegulla tuulella. Seuraamisesta se lähti hiipparoimaan puolikesyn harakan perään, ja ihan pakko oli seuruuttaa sitä nami kädessä.   Sitten tehtiin kaukoja, jotka menivät kelvollisesti muutaman metrin päästä, liikkeestä istuminen (käskytettynä) joka oli hyvä, vauhtimetallinoutoja (ripeitä), ja hyppynouto käskytettynä. Hyppynoudossa olen aina sanonut Huimalle käskyksi vain tuo, ja homma on hoitunut, mutta nyt kun ei olla pitkään aikaan tuota tehty, niin kiersi ekalla. Tehtiin vielä kaksi kertaa, käskynä hyppy-tuo, ja homma onnistui muuten, mutta ihan hintsusti ennakoi edestä sivulletuloa.

Sitten tunnari kahteen kertaan käskytettynä. Ekalla Huima rähmi ihan joka kapulaa, kantoikin yhtä kymmenisen senttiä, mutta toi lopulta omansa. Toisella kerralla rähmi enää ihan vähän muita kapuloita. Luulen että kaikki koirat tekivät samoilla kapuloilla, ja kun Hui oli viimeisenä, niin niissä taisi olla jo aika voimakkaat tuoksut. Eikä olla kyllä tuollaista harjoiteltu, hyvä kun nyt tuli tehtyä.

Loppupalkkakin tuli tällä kertaa mukaan, eli tunnarin jälkeen autolle syömään ja koiran vaihtoon.

****

Tomera oli onneksi unohtanut fasaanit, ja oli oikein innokas tokoilija. Aloitettiin keskenämme ruudulla sillä välin kun muut tekivät luoksetuloa. Ensin ihan läheltä namipurkille, ja sitten kauempaa perusasennolla ja ilman. Naminsyönnin jälkeen Tomera jäi vieläpä oma-aloitteisesti ruutuun seisomaan, ja kävin palkkaamassa sen sitten vielä siitä. . Vauhtikin oli hyvä, ja toivottavasti tötteröistäkin jäi joku mielikuva takaraivoon.

Sitten kaukoja ihan läheltä takapalkalla. Istuminen on vähän vaikeaa, ja oma käsimerkki on ihan hukassa. No ei se kumminkaan etene yhtään.

Sen jälkeen sinne luoksetuloon. Käskyttettynä tehtiin, ja ekalla yrittämällä Tomera varasti liikkeenohjaajan käsky-sanalla. Toka ok, mitä nyt Tomera jätettynä alkoi ihastella kentän toisen puolen tokoilijoita, ja piti vähän aikaa odottaa että neiti suvaitsee ottaa kontaktin.

Lopuksi tehtiin muiden mukana seuraamista (nami kädessä ja välipalkaten) niin, että kaikki liikkuivat vähän eri suuntiin. Mukana myös käännökset ja askelsiirtymät. Eipä ottanut Tomera häiriötä muista (paitsi jonkun lähistöllä vinguttama vinku sai vähän katseita osakseen), mutta muuten oli vähän liian pitkä harjoitus Tomppa-pienelle.

Muiden valuessa kentältä pikku hiljaa poispäin me jäätiin vielä paikallamakuuseen, ja Tomera malttoi maata jopa katselemassa kun ruutunauhaa vedettiin sen edessä maata pitkin. Mikä rautahermo.

Tomeraan sai siis olla tällä kertaa varsin tyytyväinen. Erikoismaininta siitä että ekan kerran uskalsin pitää sitä vapaana melkein koko treenin ajan, eikä edes yhtään hirvittänyt ettäkö se lähtisi jonnekin. Nyt kun Tomppa on taas (hormonien puolesta?) entisellään, se on paljon napakampi toimissaan ja tarjoaa mm. perusasentoa mielellään. Voi kun tämä innostus nyt jatkuisi!

*****

Sunnuntaina päivällä käytiin alla raportoidulla lassie-lenkillä, ja illalla lähdettiin vielä matalan vireen tokotreeneihin konepajalle Peen kanssa.

Olin etukäteen suunnitellut että tehdään kummallekin vain paikallamakuut ja tunnarit, mutta tiukille otti olla tekemättä muuta kun kumpikin koira oli yllättäen ihan kohtuullisen motivoituneita hommiin. Huima sai lisäksi tehdä Huimaksi oikein hienon luoksetulon, ja Tomppa seurasi ihan vähän.

Huiman paikallamakuu näkösällä neljä minuuttia Taikan vieressä – piippasi ihan pienesti pari kertaa ja vähän haisteli ilmaa, mutta muuten ok. Tunnari käskytettynä, vähän epävarmaa ja pientä ylimääräistä härkkimistä, mutta ihan jees.

Tomera makasi myös Taikan vieressä, aikaa vain minuutin verran, ja siinäkin ajassa ehdin antaa sille pari välipalkkaa. PItäisköhän noista kohta koittaa päästä eroon..?

Tompan tunnari ekan kerran myös käskytettynä, mutta parin metrin etäisyydellä. Pysyi istuallaan siihen saakka kun käännyin takaisin, sitten nousi seisomaan. Lähti kapuloille, haistoi paria, ja bongasi kapuloiden takaa jonkun kiinnostavan hajun (luultavasti oli ihan vaan sijaistoimintoa). Vähän aikaa haisteltuaan pakitti sen puoli metriä takaisin kapuloille, haisteli uudelleen, ja poimi omansa. Ihan jees, varmuutta vaan tarvitaan lisää.