Järvenpään treeneissä oli kuuma ilma, onneksi Vanhankylänniemessä kuitenkin tuulee aina. Tomera oli aika flegulla tuulella, taitaa se hormoni- tms. homma väsyttää sitä. Ellei se tuosta parissa viikossa tokene, pitänee viedä se lääkäriin.
 
Aloitettiin Tompan kanssa itseksemme paikallamakuulla sillä välin kun ensimmäinen koira meni tekemään liikkeitä. Aikaa muutama minuutti, välimatkaa muutama metri, jokunen välipalkka. Vuorossa ollut koira juoksi vinkupallon perässä ja vingutti sitä, Tomera makasi silti ihan hienosti. 
 
Jäävät menivät sinänsä hienosti, mutta seuraaminen niissä oli ihan kauheaa. Ekaa kertaa Tomeralta katosi kontaktikin pätkittäin ihan kokonaan. Virven mielestä istuminen ja maahanmeno olivat silti näyttävät, eli aika varma käsitys sillä sitten täytynee olla siitä mitä se on tekemässä. Luoksetulo oli suorastaan riemukas. 
 
Henkilöryhmään mennessä otin namin käteen, ja ilman hihnaa ei tehty ollenkaan. Seuraaminen ei ollut sen parempaa kuin jäävissäkään, mutta jotenkin haahuiltiin läpi. Olisi se kai enemmänkin voinut kiinnittää huomiota pyöriviin ihmisiin, varsinkin kun ei olla ennemmin tätä tehty. Pitäisi varmaan alkaa treenata.
 
Lopuksi otettiin itseksemme vielä pätkä huonohkoa seuraamista, ja siitä loppupalkka.
 
Kurssikerralla oli puhetta myös siitä, että kokeessa (missä lajissa vaan) pitää koiraan keskittyä 100-prosenttisesti koko ajan. Pitää tarkkailla sen virettä, nostaa tai laskea, ja keskittyä väliajatkin koiraan. Jos väli venyy, voi koiran jättää vaikka makaamaan, ja kutsua siitä uudelleen hommiin.
 
***
Huima pääsi vielä pikatreenaamaan Tompan jälkeen. Askelsiirtymävirittelyjen jälkeen vähän seuraamista, ja sitten sitä luoksetuloa 2x 2x 2x -kaavalla. Homma tuntui pitkäveteiselle, mutta kaikki toimi tällä kertaa. Välimatka oli ehkä 15 metriä.