P-nellan kanssa käytiin perjantaina Juhlatalolla tokoilemassa. Taika aloitti, sitten vuoroon Huima, jolle ohjattuna ja palkatta seuraaminen + liikkeestä istuminen. Vähän haukkua seuraamisen askelsiirymissä, ja pientä kontaktin putoamista lähinnä alkupuolella, mutta muuten ihan Huiman vakiokamaa. Ja ohjaaja teki taas askelsiirtymät väärään suuntaan.   Liikkeestä istumiseen piisasi virta vielä ihan mainosti, ja myös se meni taattuun Huima-tyyliin, eli hitaasti mutta varmasti.
 
***
 
Tomeran varalle en ollut suunnitellut mitään, sen kanssa kun pitää aina katsastaa ensin että mistä tuulee... Tällä kertaa tuulet olivat suotuisat, ja saatiin iloinen ja vauhdikas treeni aikaiseksi, enimmäkseen pallolla palkaten. Kaukasten keskustassa oli hirveä perjantai-hulina; oli lapsia, mopoja, koiria, autoja ja isoja ihmisiä. Tomeralla oli vähän hankaluuksia keskittyä yhtä aikaa tokoiluun ja ympäristön vahtimiseen, mutta ihan hienosti se sitten loppujen lopuksi sujui. 
 
Tomsku aloitti liikkeestä istumisella, istuminen ok mutta seuraaminen jotain sinne päin. Kun seuraamisesta ei tykännyt kumpikaan, tehtiin perään seisomisia peruuttaen. Se on se Tomeran leipälaji, se tekee aika näpäkät stopit. Jatkettiin tätä nyt suullisella käskyllä ja  koitetaan unohtaa se käsimerkki, vaikka se yhtä hyvin toimiikin.
 
Sitten kaukoja, metrin-puolentoista päästä ensin avon, sitten voin. Istu-maa menee niin kauan ihan hyvin kunnes ottaa mukaan seisomista, sen jälkeen se tuppaa taas tarjoamaan sitä seisomista istumisenkin tilalle. Mutta ihan jees nämä.
 
Ruutua tyhjään ruutuun niin että eka kerta vähän lähempää niin että kävin ensin näyttämässä sille ruudun. Toinen toisto kauempaa ja pallo perään. Toinen vähän hidas, eka oikein hyvä.
 
Lopuksi vielä surkeaa seuraamista pätkä että saatiin loppupalkka nassuun.
 
****
Toka kierroksella Huima kävi tekemässä pelkän ruudun niin että Pee heitti sille seisomisesta palkkapurkin. Vauhti oli niin hurja että annoin käskyn vähän liian aikaisin, Huima onneksi paikkasi ja meni perille saakka. Mummeli oli oikein pätevällä päällä tällä kertaa. 
 
****
Tomeralle vielä loppuun paikallamakuuta. Ensin minuutti ilman välipalkkaa niin että seisoskeltiin muutaman metrin päässä, sitten lyhyt piilossakäynnillä. Piilossa ollessa läheisen talon pihalla rämähti pyörä maahan, ja Tomera nousi katsomaan. Koira takaisin maahan ja itse takaisin piiloon. Lopuksi vielä kolmas kerta niin, että jätin metrin päähän nenän eteen makkarapurkin, eipä se paljoa Tomppaa kiinnostanut, ihan oli muut kiinnostuksen kohteet. Ongelmana siis on tuttuun tapaan se, että pää pyörii koko ajan kun pitää tarkkailla ympäristöä.