Tomeran agilitykurssi alkoi keppisulkeisilla. Tehokas ja hyvä treeni niille joilla ei ole mahdollista treenata omalla pihalla, meidän kohdalla meni aavistuksen hukkaan. Hallilla ei taida olla ollenkaan vinokeppejä, joten Tomeran kanssa tahkottiin sitten neljän kepin suoraa pätkää. Kivaa oli joka tapauksessa päästä vaihteeksi koiraurhikselle treenaamaan (varsinkin kun ulkona oli hyytävä ilma!).
 
Ensin koitin ohjailla Tomeraa kepeillä vapaana, mutta siitähän ei tullut mitään kun en ole tottunut sitä kepeillä tyrkkimään. Tomeraa ihmetytti myös ohjaajan venkurointi ja se oli vähän hämillään. Otettiin se sitten hihnaan ja Tiina (joka oli tällä kertaa sijaisena) toimi hihnanpitäjänä ja itse vain hengailin Tomeran vierellä. Ja sekin taisi vaan häiritä Tomppaa, kun heti jos koitin avittaa sitä vähän omalla kropallani, se häiriintyi.
 
Aika monta toistoa tehtiin kummaltakin puolelta ja vaikeaa oli, mutta positiivista oli se että Tomera ei pottuuntunut hommaan. Se varmaan helpotti että keppejä oli niin vähän, että palkkaakin tuli tiheään. Keppien päälle tehtiin vielä nopsaan hyppy-hyppy-putki -hommeli palkaksi ja sitten päästettiin seuraava vuoroon.
 
Lopuksi saatiin vielä muutama minuutti aikaa tehdä jotain itsenäisesti, ja voi olla että se oli vikatikki. Palkkasin Tomeran eteenpäin ruokapurkilla, joka kieri taas liian pitkälle ja toisessa päässä ollut kultsu kiinnostui siitä ja Tomerasta. Siinä ne sitten haistelivat toisiaan hännät pystyssä, onneksi kultsunarttu oli ihan kiltti. Lopulta se vielä haki Tomeran palkkapurkin, mutta sain Tompan siitä tilanteesta pois heittämällä sille pallon. Jatkettiin vielä vähän, mutta kun Tompan piti mennä putkeen, se jäi katselemaan taaksepäin siellä edelleen norkoilevaa vierasta koiraa. Eli vähän Tomppaa arvelutti tehdä kun vieraita koiria liehuu lähellä, mutta toisaalta – eihän sitä nyt voi pumpulissakaan pitää. Toisaalta, ehkä olisi reilua antaa sille myös työrauha.
 
Tomera ohjautui esteillä ihan kivasti, ja väläytteli vaihteeksi sitä vauhtia, mikä siinä piilee. Eiköhän homma tästä lähde, pitää vaan ankarasti treenata kotona noita keppejä. Hiukan rankkaan aikaan vaan nuo Tompan treenit, kun kotona oltiin vasta puoli yhdetoista maissa. 
 
***
Aamulla tehtiinkin sitten heti keppiharjoitusta, ja pieni taantuma taitaa nyt Tompalla olla. Olisiko eilinen sille vaikea harjoitus vähän tuonut taas hommaan epävarmuutta? En nyt ihan vielä ala keppejä vinompaankaan laittamaan, pitää katsoa pari päivää josko ne siitä taas lähtisivät sujumaan. Tai sitten voisi rivistöä ensi alkuun lyhentää.