Lauantaina otettiin takapihalla Tompalle esineitä noin puolikkaalla ruudulla. Kaksi esinettä, toinen takakulmassa ja toinen toisessa kulmassa mutta vähän lähempänä. Tuuli oli aika navakkaa. Tällä kertaa oli vähän kuin olisi katsonut Huimaa ruudussa – vauhtia oli, ja koko hommassa muutenkin näytti olevan myös järki mukana. Eka esine nousi ehkä viidessätoista sekunnissa, ja palautui salamana, toinen esine löytyi hiukan hitaammin, mutta varsin sujuvasti sekin löytyi ja palautui. Hyvä Tomsku!

 
***
Huimalle sitten esineiden sijasta (laiska emäntä!) luoksetuloa pitkän kaavan mukaan. Tällä kertaa onnistuneita suorituksia oli 2xseis, 2xmaa 1xkoko homma, ja sitten se viimeinen tietty meni pieleen kun Huima ei malttanut odottaa lähtölupaa maahanmentyään. Se tehtiin vielä kolmannen kerran, ja tällä kertaa maltilla.
 
**************
 
Sunnuntaina käytiin ensin Tepon kanssa lenkillä, ja sen jälkeen ehkä vähän epäviisaasti tehtiin vielä Tepolle ja Tomeralle esineruutu. Keli oli tyyni ja koirat vähän väsyksissä, ja vaikeaksihan se sitten meni. Esineinä Tompalle tällä kertaa Heininhajuiset kenkä ja pesusieni. Kengän se löysi melkein heti, otti suuhun ja pudotti. Sen jälkeen se haahuili vähän siellä sun täällä eikä oikein saanut mitään aikaiseksi, ennen kuin  meni uudelleen kengälle ja kehujen avittamana toi sen. Tokaa lelua mentiin hakemaan yhdessä, eikä innostus ollut enää kovin kummoista. Paluumatkalla poimittiin vielä kolmas esine pesusienikin mukaan.
 
***
Illalla nikkaroin Tomeralle vauva-keinun, joka on hiukan oikeaa keinua leveämpi, ja korkeus toisesta päästä ehkä 20 senttiä. Kokeilin sitä ensin Huiman kanssa, ja sitten testattiin Tomppaa. Pari kertaa Tomera meni siitä melkein sujuvasti ihan itse, mutta sen jälkeen tuli hätä. Houkuttelu tai nostaminen ei toiminut, joten tehtiin niin että Tomera katsoi ensin kun Huima teki ja sai superpalkat, ja sitten Tomera vauhdilla ja väkisin yli ruokakupille. Ja kamalaahan se oli! Aamulla jatkettiin samaan malliin – eka kerta oli taas vähän helpompi,  toisella kerralla se on vielä hirvittävämpää.   Mutta tällä systeemillä mennään, katsotaan kumpi antaa aiemmin periksi...
 
Aamulla tehtiin keinua siis ennen lenkille lähtöä, ja lenkiltä tullessa otettiin vähän keppejä. Arvasinkin että keinuhommelit vaikuttavat meidän muihinkin puuhiin, ja niinpä Tomppa oli viittä vaille lähdössä jo pakoon kun päästin sen keppien luona irti. Uskoi se onneksi sitten että nyt on eri hommat kyseessä, mutta vähän tylsäähän tuo on että Tompan luotto taas laskee.    Tuskin maltan odottaa, että päästään käymään sama taistelu metallikapulan kanssa...