Eilen oli BH-kurssin päätös eli kaupunkiosuuden harjoittelu. Järvenpään asemalla oltiin, ja kun ilma oli aika kiva, oli ihmisiäkin liikkeellä kohtalaisesti.
 
Tomera sai aloittaa, kun ohjaajaa jännitti niin kovasti että piti saada äkkiä homma pois päiväjärjestyksestä. Ensin mentiin Virven autolle antamaan reittineuvoja asemalle, ja sitten poistuttiin ihmisryhmään. Tässä kohtaa tuli lisäksi auton oven pamaus. Jos autossa istuja olisi ollut vieras, olisi juttu voinut mennä ihan toisin, mutta nyt sujui ihan hienosti. Mistähän saisi vieraita reitinkyselijöitä?
 
Ryhmässä vaihdettiin muutama sana, tässä kohden Tomppa taisi nousta Virveä vasten... Sitten kävelylle ja pyörän kohtaamiseen. Pyöräkuskina oli nuorimies, hiukan ehkä jo Tomeran mielestä pahimman iän ohittanut, mutta riskiryhmää kumminkin. Kellonsoitto ja ohitus sujuivat aika lailla kontakissa, vaikka varsinaista seuraamista en pyytänyt koko aikana. Junakin tuli asemalle sopivasti juuri kun oltiin kohdalla, mutta eipä Tomppa niistä mitään.
 
Sitten toinen kierros ja koiran ohitus. Ohituskoirana toimi vanhempi mali-herra Rymy, ja kas että Tomera ei huomioinut sitä oikein mitenkään. Siitä suoraan Tomppa tolppaan kiinni ja pois paikalta. Tätä osuutta pelkäsin eniten, kun Tompalla on ollut niitä paniikkeja. Vakoilin Tomeraa kaupan ikkunoiden läpi, ja se näytti kyllä valppaalle ja vähän huolestuneellekin, mutta häntä oli tomerasti kippuralla koko ajan.  Piilosta tuleminenkaan ei aiheuttanut mitään ihmeempiä helpotuksentunteita.
 
Läpi siis päästiin kaupunkiosuudesta, vaan saas nähdä miten käy sitten joskus kun porukka ei olekaan tuttua...
 
*****
 
Tomppa on tuntunut olevan muutaman päivän taas enemmän oma itsensä – pirteämpi ja iloisempi. Bh-kurssilla se koitti vähän tutustua airis-narttuun, ja se kyllä pelästytti pahemman kerran, mutta sillä lailla "normaalisti" .  Tomera pomppasi nuuskaisun jälkeen pari metriä kauemmas ja äänsi mennessään, mutta oli saman tien iloinen itsensä ja katseli vähän kauempaa airista ihan uteliaana. 
 
Toivotaan että Tompan paniikit olisivat tällä erää ohi. Muuta muuttujaa ei tässä muutaman viikon aikana ole ollut kuin se, että muutin ruokinnan kahdesta kerrasta yhteen. Kuka tietää vaikka Tomeralla olisi ollut vatsanväänteitä? Painokin on nyt noussut,  tänä aamuna tirppana painoi reilut 17 kiloa.