Ledi oli hoitolaisena, ja neljän päivän vapaan aikana piti ehtiä tehdä koirien kanssakin jos jonkinmoista. Aika menikin sitten siihen että koirat pääsivät vuoronperään ulkoilemaan ja lenkille – Tomera kun sai yllättäen Ledistä kauhean paniikin.
 
Keskiviikon iltalenkki meni vielä ihan hienosti, eikä Tomera arastellut yhtään, mutta myöhemmin pihanperällä käydessä siihen iski ihan kauhea kauhu. Tomera säikähti ihan yhtäkkiä, ja Ledi käveli silloin vielä etummaisena, joten ei taatusti edes mulkaissut Tomppaa. Muutenkin pahin mitä Ledi Tomeralle teki, oli haistelu ja hännänheilutus. Loppuilta meni pelätessä, mutta aamulla Tomera söi ihan muina naisina aamuruokansakin Ledin vieressä. Kunnes taas illalla alkoi hirvittää.
 
Mökillä Tomera ei voinut olla aluksi ulkona edes niin, että Ledi ja Huima olivat sisällä, vaan se lähti pakoon. Aika monta kertaa hain sen risteyksestä, jossa se seisoi apeana. Ihan lukkoon Tomppa ei onneksi mennyt, sain sen aina takaisin pihaan ilman hihnaa, ja muutenkin se pystyi jotenkin kuuntelemaan mitä sille sanottiin. Yöt menivät hyvin kun Tomera sai olla kainalossa ja Ledi nukkui lattialla, mutta tärinä iski heti aamulla kun Ledi tuli tervehtimään. Koitin siedättää Tomeraa Lediin ensin hihnalenkillä – hirveä veto päällä koko ajan, ja terassilla istuskelemalla – tärinää sylissä.
 
Osan ajasta Tomsku vietti autohäkistä - se on sille, samoin kuin Huimallekin, maailman paras turvapaikka. Kerran se meni vahingossa jopa samaan häkkiin kuin Ledi.   Pelko unohtui myös vahtitehtäviä suorittaessa: kun naapuriin tuli sorarekka, Tomera vipelsi takaluukusta rekan luo kiukkuisesti haukkuen, vaikka Ledikin seisoskeli siinä vieressä. 
 
Kotimatkalla poikettiin Kiikassa, ja Tomera ei uskaltanut sielläkään tulla häkistä ulos, vaikka Ledikin odotteli autossa. Taisi pelätä Leimuakin? Remon kanssa meni torstain lenkki ihan hienosti, mutta puolivuotiasta koiraa nyt ei varmaan tarvitse Tompankaan pelätä. 
 
Mitään muuta selitystä Tomeran viime päivien käytökselle en keksi, kuin sen että se tekee juoksua. Ei se kahden edellisen juoksun alla ihan tuommoinen ole kyllä ollut, mutta toivotaan että syy löytyy siitä. Onhan Tomera aika teini edelleen, että sen puolesta voisi kyseessä ollakin joku hormonimyrsky.
 
****
Sunnuntaina käytiin Tomskun kanssa ekaa kertaa rullaluistelemassa. Kuuden kilsan lenkki meni puolessa tunnissa, Tomera juoksi hienoa tasaista reipasta ravia. Kissastakin päästiin ohi melkein kunnialla.
 
Huima pääsi kaupunkiin lenkille ensin Ledin, ja sitten Keten kanssa, ja kummatkin pääsivät illalla vielä kuopalle pulikoimaan. Tulipahan ainakin neljän päivän aikana annettua kummallekin erikseen laatuaikaa, kun melkein kaikki lenkit tehtiin erikseen!
 
Harrastusrintamalla oli siis köyhää, mutta ilmatakaan eivät onneksi innostaneet puuhailemaan. Sunnuntaina tehtiin omalla pihalla Tompan kanssa liikkeestä istumista ja maahanmenoa, ja Huiman kanssa kaukoja ja luoksetuloa. Tomppa pääsi lisäksi vähän pujottelemaan ja tekemään paikallamakuun. Ihan kiva että Tomsku näyttää kumminkin edelleen innostuvan harrastamisesta, vaikka muuten surkea arkajalka onkin. Saas nähdä miten Panari-Tomeran alkuviikon koitokset sujuvat...
 
****
Lauantaina Tomera uskalsi jo rentoutua mökillä jos Ledi  oli sisällä:
 
 
 
 
 
 
 
 
Ledi ja Huima saivat puuhata keskenään: