Huima kävi osteopaatilla määräaikaishuollossa, ja vaikka luulin että Huima on niin vetreässä kunnossa että tulee hukkareissu, niin eipä tullut. Etupää Huimalla oli priimakunnossa (ja Huima tuntui kuulemma näppeihin seitsemänvuotiaalle) mutta lantiossa olikin sitten jumia. Ei mitään katastrofaalista, mutta sen verran hellävarainen käsittely teki kipeää että Huima nousi pari kertaa ja lähti ovelle. Välillä se rentoutui jo niin että silmätkin lupsuivat kiinni. Lantio saatiin  kerralla kuntoon, ja nyt pitäisi olla koirat hyvässä kunnossa pitkälle syksyyn.   Ja aika hauskaa että Maare on hoitanut Huimaa ja jälkikasvua jo kolmessa polvessa. 
 
Samalla rahalla kysyin että onko Tomeran peitsaaminen vaarallista, ja kuulemma pitäisi aina välillä ainakin saada se ravaamaankin. Eli ei haittaa jos se peitsaa, kunhan ei koko aikaa. Samoin kysyin jo ensi talvea varten että miten paljon koiria uskaltaa hyppyyttää umpihangessa, ja varsinkaan vanhan koiran fysiikalle "saukkohyppely" ei tee hyvää. Eli vain pienessä mittakaavassa umpihankeilua Huimalle, eikä liikaa Tomerallekaan! Kiva oli kyllä kuulla että Huima on ainakin osteopaatin näkökulmasta huippukunnossa. Ja samana iltana Huimaa luultiin vielä pennuksi.  
 
******
Perjantaina illalla käytiin vielä viesteilemässä Rutikalla. Tomeralle matkaa umpimetsässä ehkä n 200 metriä (?), osuuksia 3 + eteneminen piiloon. Motivaatio oli hyvä ja Tomppa oli oikein itsevarmalla ja hyvällä tuulella. Juoksupuolessa ei siis mitään kummempaa, mutta tällä kertaa jälkiosuus tuotti vaikeuksia. Tomera jäi seisomaan vähäksi aikaa  B-pisteeseen, ja lähti sitten loikkimaan vähän vinoon eteenpäin. Kun ei löytänyt, näytti ihan sille että kaartaa etsimään autolta, jolloin katsoin parhaaksi vislata sille. Toivottavasti ei jäänyt mieleen mitään epävarmuutta tästä, pitänee ottaa ensi kerralla vaikka polkua pitkin helpompana.
 
Päälle päätteeksi poroset pääsivät kaahaamaan lammelle kera Nuutin – ikävä kyllä Huiman leikkiaikeet piti torpata heti alkuunsa mustasukkaisuusdraamojen välttämiseksi – mutta Tomeralla ja Nuutilla oli ainakin kivaa.