Tompalle  takametsään jälki, tällä kertaa suoraan takapihalta ylös. Maasto oli kuivaa ja tuuli kova, liekö ollut vähän hankala jäljestyskeli. Kulmia tällä kertaa vasen, oikea, oikea, vasen, matkaa n. 350 metriä, ja esineitä 8 x keppi + välipalkka ja loppupalkka. Kepeistä löytyi 5 ja lisäksi kummatkin purkit. 
 
Janaa jäljelle kymmenisen metriä – tällä kertaa meni vähän suorempaan, ja poimi jäljen helposti.  Kulmat menivät aika järkyttävän huonosti, mutta positiivista on kai se, että Tomppa löysi kumminkin joka eksymisen jälkeen nopeasti uudelleen jäljelle. Ja polun ylitys meni tällä kertaa taas sujuvasti, luultavasti edellisen jäljen päältä oli joku juuri kulkenut. Risukasoista johtuen jälki oli vähän kiemurteleva, ja pari kertaa mentiin risukasan ylikin. Ei siis ihan helpoimmasta päästä.
 
Kokeilin mitä Tomera tuumaa jos vaijeria on välissä vain vajaa pari metriä, ja hyvin meni. Joko pieni paine auttaa, tai sitten Tomera saa minusta tukea – niin tai näin, ehkä mennään muutama kerta nyt lyhyemmällä siimalla. Vaikeaan keliin nähden ehkä ihan hyvä harjoitus, kaipa sitä näistä vaikeammista jäljistäkin oppii aika paljon, kunhan tehdään taas väliin vähän helpompaa.