Koirat pötköttelivät ensin pentu-agin ajan pari tuntia lämpimässä takaluukussa, ja sitten ajeltiin kaupan kautta etsimään viestitreenipaikkaa. Kartassa kaikki näyttää aina niin hyvälle, mutta kun totuus on yleensä toisenlainen, niin lopulta päädyttiin Myllykylään.   Taikalle ensin pikkukuopalla palkatonta juoksentelua, ja sitten Tompalle takapihalla 2xpieni piiloonmeno, ja lopuksi vielä "näkölähtö". Kovasti se etsii silmillään, mutta odotellaan josko se jossain vaiheessa hoksaisi että nenän käyttö olisi kannattavampaa.

 
Sitten päälle esineruutusuikale kahdella suht takakulmassa olevalla vieraalla esineellä. Eka esine löytyi ja palautui ennätysajassa, ja olisi varmaan kannattanut ehkä jättää harjoitus siihen. Toista ei nimittäin meinannutkaan löytyä millään, kun juuri se kulma jätettiin koko ajan tarkastamatta. Välillä Tomera lähti ulos ruudusta ja pitkälle taakse sinne missä olin ollut sille itse piilossa. Hiukan lähempää lähetettynä Tomera lähti vielä etsimään vaikka näytti sille että se saa ihan kohta tarpeekseen koko hommasta. Lopulta se keksi ryhtyä jäljestämään vaikka ruutu olikin hyvin tallattu, ja löysi esineelle. Ihan hyvä että teki kuitekin jonkinlaisen itsenäisen ongelmanratkaisun, tuskin tuosta jäljestämisestä ehkä ihan tapaa tulee... Vieraat esineet olivat niin ihania että niiden kanssa piti piehtaroida oikein kunnolla. Mikäs voisi olla sen suloisempaa kuin Nuutin tassuhien maku suussa?
 

Ehkä pitäisi seuraavaksi tehdä esineruutua ihan ekaksi ennen lenkkejä ja muita aktiviteetteja, ettei aina olisi väsähtänyt koira ruudussa. Ja taas Tompan piti käydä esineiden välillä vessassa, kun ei oltu ehditty käydä kuin Jokelassa kauppareissulla pikapissalla. Miksi aina on näin kauhea kiire..?
 
Etsiskelyjen jälkeen juhlittiin Taikan hienoa tokotulosta, ja kymmenen jälkeen lähdettiin vielä kylille sulattamaan leivoksia. Eipä ihme jos aamuisin vähän väsyttää.