Maanantain päivälämpötila oli 32°, joten aamulenkin jälkeen vedettiin koko päivä lonkkaa. Kymmeneltä uskaltauduttiin Jokelaan tokoilemaan, lämmintä oli silloin "enää" 25 astetta, mikä tuntui kyllä ihanan viileälle. Koiratkin jaksoivat oikein hyvin harrastaa.
 
Tomera aloitti, sille vaihteeksi eteenmenoa. Vein puuhkan ämpärin päälle niin ettei Tomera nähnyt, ja kentällä oli sen verran kukkulaa keskellä, että sen piti juosta ensin kentän puoleenväliin ennen kuin näki ämpärin. Ihan hiukan lähti vinoon, ja suoristi ja laittoi turbon päälle kun näki ämpärin. 
 
Toka stintillä ensin viritykset askelsiirtymillä, ja sitten vähän seuraamista. Hiukan huolimatonta, mutta aika hyvällä ilmeellä tehtiin. Sitten keppejä; kuuden kepin sarjaa jossa vain eka vinossa. Kivasti sujui, mutta heti jos tuli virhe, tuli epävarmuus ja seuraavakin yritys meni pieleen. Tehtiin sitten hihnassa jotta epäonnistumisilta vältyttäisiin. Pee palkkasi rivistön päästä ja Tompalla oli ihan kivaa.
 
Kun fiilarit olivat hyvät, kokeiltiin myös harjoitus-aata, PK-sellaista. Este on jyrkempi kuin agi-a, mutta matalampi, ja eka puola korkeammalla. Hyvin meni kun juoksin vierellä kumpaankin suuntaan, pitäisi varmaan kokeilla oikeaakin aata!
 
Sitten alustan kosketusta, joka sujui hyvin, mutta piti jättää muutamaan toistoon kun namit hukkuivat ruohikkoon. 
 
Lopuksi vielä seuraamista niin, että näytin Tompalle kentän reunalla odottavan loppupalkan, ja sitten tehtiin pidempi yhtenäinen pätkä ilman palkkaa. Menipä hyvin, tietty vähä liirasi ja edistikin, mutta intoa alkaa olla!
 
****
 
Sählä-mummu tuli kentälle lopuksi tekemään oman osuutensa. Ihan ensi töikseen se meinasi lähteä pupujahtiin, mutta sain sen aikeet juuri ja juuri estettyä heittämällä pallon sen eteen. Tultiin siihen tulokseen, että sille ei voi tehdä mitään irtoamista vaativaa, eikä muutenkaan liiemmin vapautella sitä.
 
Aloitettiin siis luoksetulon stopeilla samaan tapaan kuin viimeksi, ja toimiipa älyttömän hyvin! Maahanmeno on vähän hitaampi, mutta kun vauhtia on paljon, niin eipä siitä kovin nopeasti voi mummelit laota. 
 
Sitten liikkeestä istuminen, oli kuulemma Huimaksi kovin nopea. 
 
Lopuksi kunnon pitkä kaavio ohjattua seuraamista. Välillä nenä kävi pupunhajuissa ja selvästi haaveiltiin kunnon jahdista, mutta askelsiirtymät saivat Huiman taas nousemaan kivasti. Ihan ookoosti selvittiin, varsinkin häiriöön nähden.
 
Loppupalkan jälkeen tehtiin vielä tunnari, mutta sählä-mummu sähläsi taas ihan urakalla. Mitenhän tähän saisi jotain tolkkua? Kyllähän se kotona osaa...
 
****
Kotiin päästyä lämpömittari oli laskenut jo 21 asteeseen, joten käytiin vielä hölkkälenkillä päälle päätteeksi. Olipa ihana ilma juosta – Huima vaan näytti välillä vähän väsähtäneelle.
 
****
Tiistaina käytiin kokeilemassa hukkuuko Tomera, ja eipä se paljosta paitsi jäänyt. Jos tämmöisiä kelejä alkaa olla enemmänkin, niin syytä olisi oppia Tompankin uimaan, tai edes kunnolla kahlaamaan, joten otettiin se pahoista aavistuksista huolimatta projektiksi. 
 
Matkattiin kuopalle ja otettiin pikkupurkkeihin makkaraa mukaan ja päälle valjaat joista ei voi luikerrella pois. Rannalla Tomera kainaloon ja rimpuilevan porokoirarukan kanssa syvemmälle. Tomppa ui ihan hyvän näköisellä tekniikalla, mutta ei älynnyt pitää suuta kiinni.   Niinpä se sitten pari ekaa kertaa rannalle päästyään oksensi puolisen litraa vettä, ja köhi sen kuuloisena että vettä oli keuhkoissakin. 2 x 3 toistoa tehtiin, ja muutama viimeinen meni jo ihan pienellä köhimisellä. Paniikki oli joka kerta kun huomasi että mennään veteen, mutta uinnin jälkeen rauhoittui aika nopsaan, eikä panikoinut kun kierrettiin rantaa myöten pois.
 
Tämä pitänee nyt viedä loppuun saakka kun kerran aloitettiin, huomenna siis uusiksi. Onneksi vesi on ainakin niin lämmintä että sinne tarkenee hyvin mennä itsekin!
 
****
Tomera pääsi Klaukkalaan isotätiä tervehtimään. Tädillä oli ponnistus kohdillaan:
 
 
Poseeraukuva. Kuka lähtee ensimmäisenä vapaa-luvalla loikkimaan?
 
 
Neiti kesäheinä: