Huima pääsi Tomeran vuorolle agility-treeneihin Tompan ollessa estyneenä. Ratana oli joku lähiaikojen kolmosten hyppäri-kisarata (Järvenpää?), joka oli kolmosten radaksi aika kiva ja helppo. Mietin rataantutustuessa erilaisia vaihtoehtoja niille meidän vakikuvioille, mutta rataa kokeiltaessa tultiin ekan yrityksen jälkeen siihen lopputulokseen, että se mikä sopii jollekulle muulle, ei välttämättä sovi hitaasti kääntyvälle Huimalle. 
 
Radalla oli pari pidempää suoraa joilla pääsi pinkomaan niin lujaa kuin jaloista lähti, ja varsinkin loppusuora oli siinä suhteessa haastava. Opettelin sen ensin niin että yhdellä takaakierrettävällä aidalla olisin tehnyt persjätön, mutta en ehtinytkään millään Huiman edelle. Sitten koitettiin samaa valssilla, enkä vieläkään ollut tarpeeksi vikkelä. Vasta kun ohjasin Huiman loppusuoran ekalle esteelle eli putkeen takaaleikkauksen sijaan vetämällä, ehdin itse juoksemaan suoran varteen tarpeeksi pitkälle ennen kuin Huima sinkosi putkesta. Jos olen edellä ja Huima tietää minne on menossa, se menee kyllä lujaa!
 
Huippukiva treeni, ja olipa taas hyvä että treenivuorolaisena oli Huima eikä Tomera, kun rata oli noin haastava. Ja kiva nähdä että Huimalla on pahimpien helteitten jälkeen taas rutkasti intoa treenaamiseen!
 
****
Tomera ei ole yskäissyt kertaakaan sen jälkeen kun varasin sille lääkärin. Eilen se ei päässyt pissalenkkejä kummemmalle lenkille, johtuisikohan yskimättömyys siitä? Kotona tehtiin taas ihan vähän keppejä, jotka aamulla takkusivat,  ja illalla menivät tosi hyvin! Kahden kepin lisääminen vaikeutti hommaa taas selvästi, mutta eiköhän tuo siitä taas lähde sujumaan.
 
Tomeran seuraamis-projekti on keskiviikon surkeasta treenistä huolimatta lähtenyt myös edistymään kivasti. Lenkillä Tomsku tulee tosi usein itse tarjoamaan seuraamista (super-hyvällä Beneful-nappula -palkalla ), ja kun tähän asti olen palkannut sen siitä ilman mitään käskyä, niin nyt olen antanut lisäksi sille seuraa-käskyn. Monesti se tuppaa pudottamaan kontaktin parin ekan askelen ajaksi nimenomaan käskyn antamisesta, mutta usein se myös seuraa alusta saakka hienosti siihen asti kunnes Huima uhkaa loikkia joukkoon sähläämään, ja  Tomppa pitää palkata ennen kuin mummu pilaa koko jutun .
 
****
Kahden viikon töissäolon jälkeen on paikallaan menneen ihanan kesäloman muisteleminen:
 
Huiman lempparipuuhaa oli seistä keskellä koskea napsimassa kuohuja, tai katselemassa silmät pyöreinä pään ympärillä lentäviä neidonkorentoja. Harmi kun koskireissuilla ei tullut kuljeteltua kameraa mukana.

 
 
Kesä oli pitkä ja hikinen, ja veti kielen pitkälle ja hännän kippuralle:
 
 
 
Todistettavasti Tomerakin tekee agilityssa joskus jotain (puikoissa P-nella):
 
 
 
Mutta voi olla, ettei se teekään mitään, jos lammaspatukka ja putki erkanevat toisistaan:
 
 
 
Vauhtimummu loikkii juuri ja juuri kontaktia pitkin puomille (c P-nella):
 
 
 
Huima isänsä syntysijoilla Sastamalassa ihastelemassa perinnemaisemaa: