Niin se hiukan yskitytti Tomeraa vaan eilisiltanakin, eli pakko jäädä tänään tokokurssin aloituksesta pois. Ensi viikolla voidaan kuulemma ihan hyvin mennä, jos Tomera on lakannut yskimästä ja pysytellään pois muiden koirien lähettyviltä. Nyt pitää pitää Tomsku vaan visusti levossa että elpyy nopsaan! Onneksi Huima ei ainakaan vielä oireile, harmi vaan ettei voida sen kanssa mennä paikkaamaan torstaina Tompan agivuorolle kun se voi silti tartuttaa yskää eteenpäin vaikka itse terve onkin.

Pikkukoira on ihan yhtä tarmokas (tai tarmoton) kuin normaalistikin, ja kovasti sitä harmitti kun ei päässyt mukaan kun lähdettiin Huiman kanssa kuoppalenkille. Ihanaa oli lenkkeillä Huiman kanssa kaksinkin, ja Huima käytti tilaisuutta hyväkseen ja pelasi keppiensä kanssa koko rahan edestä. Tomppa pääsi sitten illalla keräämään emännän kanssa karviaisia, ja kun se oli vedellyt mahansa pullolleen, se keskittyi niiden nuolemiseen. Äklöä.

Normaalistikin Tomera on kertakaikkisen tuulellakäyvä tapaus mitä harrastamiseen tulee, mutta jokohan yhden päivän mitääntekemättömyys sai aikaan sen, että se eilen illalla ja tänä aamuna se kovin kovasti tahtoi tarjota seuraamista? Tehtiin sitten illalla ennen ruokaa kepit ja pieni pätkä seuraamista (=innokasta), ja tänä aamuna vähän keppejä. Hajotin kepit kahteen riviin – toisessa on neljä suoraa, ja toisessa kuusi vinoa. Vinoilla treenataan sisäänmenoja ja vauhtia, ja suoralla koitetaan vihdoin saada pujottelu sujumaan ihan oikeasti. Tänä aamuna Tomppa haki vinokepeillä sisäänmenoa niin että olin keppien toisessa päässä ja kakkospuolella, vau! Suorista kepeistä se suoriutuu välillä, mutta useimmiten tuppaa menemään ekasta välistä ohi. Eipä montaa kertaa olla ehditty vielä kokeillakaan, eli treeniä vaan!