Syyskauden hallitokoilut alkoivat kuuden tokoilijan voimin, lisäksi hallissa oli yksi pieni häiriö-ihmispoika, joka teki Tomeralle varmaan aika hyvää, vaikka sen kanssa saikin olla varuillaan. Koirat ja ihmiset (Lediä ja Keteä lukuunottamatta) olivat vieraita, mutta se ei tainnut olla kummallekaan koiralle mitenkään vaikea juttu.

 
Huima aloitti, sille ensin tunnari. Tälläkään kertaa ei ehtinyt kuumeta, mutta tuuppasi taas oman viereistä kapulaa. Sitten ruutua; ensin purkille (pieni vihreä purkki vihreällä matolla), toinen toisto ilman purkkia ja seisomisesta palkka, ja lopuksi kokonaisena liikkeenä. Hyvä, tämä alkaa ehkä korjaantua?
 
Sitten luoksetuloa; ensin seisomisesta palkka, sitten pari läpijuoksua, ja lopuksi seisominen ja maahanmeno + palkka. Seuraamista, hiukan edisti mutta muuten oli hiljaa ja sievästi. Lopuksi metallinoutoa x 2, ensin vauhtinoutona ja sitten koko liikkeenä. Eteenluovutusasento ei – yllätys yllätys – ole itsekseen mitenkään parantunut noutotauon aikana.
 
Tomeran kanssa ensin vaan leikittiin aika pitkään, eikä se keskeyttänyt vetämistä vaikka keppejä kantavaa ja putkessä ryömivää pikkupoikaa pitikin välillä mulkoilla. Sitten lelulla vähän perusasentoja + lyhyitä seuraamisia namipalkalla. Edestä sivulletuloja namipalkalla, ne olivat aika pompahduksia mutta ihan ripeitä. 

Tunnari  Tomerallekin, ja oli ehkä vähän tyhmää ottaa se kun poika leikki siinä aika lähellä. Tomera nimittäin selvästi häiriintyi ja toi väärän.   Toisella yrittämällä otti oman. Luoksetuloa, sama homma että ei olisi halunnut jäädä yksin istumaan vaan nousi ja lähti perään. Mentiin vielä vähän kauemmas niin onnistui. Toinen perään ihan läheltä. Lopuksi vielä leikittiin, ja kun loppupalkka oli autossa, niin tehtiin ulkona vielä yksi pidempi liiraava seuraaminen ja siitä palkka.
 
Huimalle vielä paikallamakuuta, ensin muutama minuutti näkösällä kun ei oikein ollut kunnon näkösuojaa, ja sitten vielä samanlainen Ledin kanssa "piilossa" muurinpalojen takana. Ekalla kerralla Ledin tullessa ihan vähän vinkui, muuten ok.
 
Hiukan seuraamista väliin, ja sitten leikittiin kerrankin kunnolla Huimankin kanssa. MIten sitä on niin huono leikkimään vaikka koirat tykkäävät? 
 
*******
 
Sunnuntaina jäljellä
 
14° lämmintä, kostea maa, ikää 2 tuntia. Kuusi kulmaa, pituutta n. 250 metriä? Hiukan liian lähekkäin tuli ehkä tehtyä sakarat, vaikka ei tuullut niin näytti sille kuin Tomera olisi saanut kauempaa hajua. Ei ihan niin vaikeita vielä tässä vaiheessa kannattaisi, kun meno on muutenkin niin epävarmaa.
 
Jana meni sinnepäin, Tomera eteni ensin suoraan viitisen metriä, ja sitten lopun viisi metriä vinoon kun sai ilmeisesti siitä jo hajun. Eka kulma meni ihan pipariksi ja siinä hässäkässä taisi jäädä pari keppiäkin väliin. Loput kulmat menivät paremmin, kaksi oikein hyvin ja loput kiertäen. Kepeistä löytyi 5/8 + loppupalkka.
 
****
 
Takaisin palaillessa törmättiin aarteenetsijöihin. Tomera sai hepulin kun melkein takapihalla kulkee vieraita ihmisiä, ja toinen vielä heilutteli metallinpaljastinta. Mitä haukun alta sain selvää, niin viikinkiaarre oli haussa.   Aarteenetsijän rouvaa käytiin tervehtimässä lähempää, ja kun oli koiraihmisiä niin annoin Tompan kavuta halailemaan. Huono tapa, pitäisi varmaan tehdä sille jotain...  Senkin jälkeen Tomera vielä vähän haukahteli ja pörisikin vähän – ei tosin mitenkään uhkaavasti. Mutta on se varsinkin omilla nurkilla kyllä aika vahtikoira. 
 
****
Kotona vielä Tompalle paikallamakuu ja tunnari, ok. Lisäksi liikkeestä seisomisia ja maahanmenoja kun niitä pitäisi alkaa oikaisemaan. Vaan kotonatehtynä niissä ei ollutkaan mitään ongelmaa, pysähtyi ja jäi niille sijoilleen kuin tatti.
 
Huimalle kaukoja lähempää ja kauempaa sekä tunnaria.