Mummeli pääsi maanantaina rästimään Tomeran agirästejä pois. Huippusysteemi tuo paikkausjärjestelmä, ja mukavaa kun pääsee vähän valkkaamaan mihin ryhmään ja kenelle kouluttajalle menee. Eilen oltiin ekaa kertaa Tarjan (kisavalmiiden) ryhmässä, ja kiva treeni oli! Tunnelma oli leppoisa, joten Tomerankin uskaltaisi varmaan oikein hyvin laittaa noihin ryhmiin rästimään.

Muut ryhmäläiset olivat medejä ja mini, joten Huimakin sai tehdä medikorkeuksilla. Harjoituksina oli kaksi hiukan erilaista 9 esteen rataa, missä ei ollut mitään paria hiukan tiukempaa käännöstä kummallisempaa juttua. Paitsi verkkokepit toisina keppeinä. 

Ensin tehtiin verkkokeppipätkää erillään, ja olihan se Huimasta vähän ihme juttu. Nameja se ei hässäkästä löytänyt, pujotteli sitten kumminkin kun hoksasi että onhan ne kepitkin siellä jossain uumenissa…  "Oikeilla" kepeillä sählättiin eka kierroksella, tässä se näkyy että Huiman kanssa ei olla pitkään aikaan treenailtu kun ei enää osaa ohjata sitä sitäkään vertaa kuin ennen.

Keipeillevienti oli muutenkin koko ratojen idea, ja vanhakin koira laitettiin oppimaan uutta toisella ratapätkällä jossa piti lähettää kauempaa verkkokepeille. Kakkospuoli oli vaikea, mutta ykköselle se meni parin kerran jälkeen jo tosi hienosti ja pujotteli _matalana_. Verkot olisivat olleet Huimalle aikoinaan varmaan oikein hyvä tapa opettaa kepit, vinokepeistä kun se ei oikein tajua mitään. Tässä vaiheessa hiukan turhaa hinkuttaa keppitekniikkaa, mutta Huimalla oli kyllä hurjan kivaa ja toistojen myötä sen vauhti vain kasvoi. 

Lopuksi käytiin vielä tekemässä toisessa päädyssä vähän putkia ja kontakteja – hiukan varovaisesti piti tehdä kun osa ryhmäläisistä oli vielä nuoruuttaan aika villejä ja vallattomia ja olisivat halunneet kontakteille myös. Huiman kanssa olikin kyllä taas aika vapauttavaa treenata, se kun on paitsi innokas, myös niin vilpittömän onnellinen kun pääsee tekemään – ja kuuliainenkin vielä. Vähän haikeissa tunnelmissa siis oltiin kun tiedossa on että lysti kohta loppuu. Ja yöllä näin unta että Huimalla oli oireileva nivelrikko.