Perjantain treeninä oli sama valssiharjoitus hypyillä mitä tehtiin jokunen viikko sitten, eli siksakkia valssaten hyppyjä ja putken kautta ympäri.

Tomppa oli ihan innokkaana tulossa hallille, mutta taisi mennä vähän koomaan kun starttipaikka oli ihan läähättävän vieraan bortsun häkin edessä. Oli siis vaikeuksia saada sitä jäämään esteen taakse istumaan kun itse lähdin edemmäs, mutta jäi se sitten, kiltti kun on. Ajatus oli sitten vaan vähän muualla ja käännökset tahtoi jäädä kääntämättä.

Edettiin sitten este kerrallaan namilla palkkaamalla, ja kun viimein päästiin putkesta ekalle esteelle, oli Tomppa jo ihan puhki. Harjoitusta hiukan hankaloitti se, että ohjaaja oli taas ihan yhtä kuutamolla kuin koirakin. Kun jännitti miten sujuu, ja piti koittaa keskittyä siihen missä kohtaa palkka tulee ja mistä kädestä, meni koko homma ihan läskiksi.

Tauon jälkeen saatiin vielä vähän vapaata treeniaikaa, ja se aloitettiin Tomeran kanssa aan kontaktilla. Se tykkää nyt eniten kontaktiesteistä, ja näytti taas vaihteeksi kovin innokkaalle ja iloiselle. Kun kerran fiilis oli hyvä, niin tehtiin vielä lopuksi se sama valssiharjoitus lelulla vetämällä. Ja menipä hyvin! putken jälkeen taskusta putosi lätkä jota piti palata läväyttämään , mutta muuten mentiin koko 13 esteen pätkä hurjan hienosti!  Tästä voi taas ehkä päätellä jotain ohjaajan osuudesta Tompan ongelmiiin…