Tomeran agilityvuorolla olikin vaihteeksi seuraavan päivän kisailijoita ajatellen tehty kokonainen 19 esteen rata. Vaikeudeltaan rata oli ehkä vaikea ykkösten tai helpohko kakkosten rata, ja Tompan kanssa tehtiin sitä neljän - viiden esteen pätkissä.

Alku oli taas kovin vaikea kun piti jättää Tomera yksin istumaan kahden aidan taakse, ja vasta nyt, parin kuukauden treenien jälkeen hoksasin että ei sitä ehkä sitten kannata jättää yksin istumaan jos se kerran ahdistaa.   Että sitä voi olla puupää.

Alusta kun selvittiin, niin päästiin vähän vauhtiinkin. Ja taas huomattiin, että Tomppa seuraa niin tarkkaan kroppaa ja kaikkia niitä epätarkkoja ohjausliikkeitä, että sitä on tosi vaikea ohjata. Lisäksi teen kaikki ohjausliikkeet sen kanssa korostetusti kun tuntuu ettei muuten mene jakeluun, mutta todellisuudessahan asia on varmaan juuri niinpäin että ohjausta pitäisi saada yksinkertaistettua ja minimalisoitua…

Radan keskipaikkeilla olleet kepit tehtiin yksittäin, ja ekalla kerralla jäi viimeinen keppiväli pujottelematta kun aloin kaivella palkkoja liian aikaisin. Toisella kerralla sama juttu, kolmannella älysin käskyttää vielä uudemman kerran siinä välissä. Vauhti oli kovin hidas joka kerta, mutta ihan itsenäisesti Tomera sentään kepit suoritti.

Pussi oli myös hankalampi juttu,  kun ekalla kerralla Tomera lähti tulemaan pussin kyljestä  äänen perässä läpi. Otettiin toinen kerta perään ettei jää huonoja fiiliksiä, ja vaikka nyt älysin pitää suuni kiinni, Tomppa puski taas pressun läpi ja jäi jumiin. No, ei näyttänyt paljon haittaavan kumminkaan.

Alkua lukuunottamatta ihan hyvä treenikerta, ja nyt pitää iskostaa kaaliin että kaveria ei jätetä! Josko se siitä sitten lähtisi sujumaan.