Maanantaina käytiin (vielä valoisan aikaan – mitä luksusta!) treenailemassa pikkuväen kanssa Vehkojalla. Mietin päivällä että tuleeko Tompan kanssa treenattua jo välillä vähän liikaakin, mutta ei se nyt kyllä sille näytä.   Viilennyt ilma taitaa saada kummallekin vaan lisää vipinää punttiin.

Tomppa aloitti, kun ajattelin etten halua menettää heti kärkeen hermojani Huiman kanssa. Tehtiin sen kanssa pitkästä aikaa tottisjuttuja, ja taisi ollakin Tomeran mielestä kivaa vaihtelua iänikuisten tokon alojuttujen hinkuttamisen jälkeen. 

Ekaksi seuraamista perin ruuhkaisessa henkilöryhmässä. Hiukan taisi olla Tompasta kummallista pyöriä Peen ympärillä kumpaankin suuntaan välillä pysähdellen, mutta menihän se jotenkin.

Sitten tehtiin liikkeestä istuminen, palkka perusasennossa pysytellen, ja siitä suoraan liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo. Kummatkin jäävät olivat nopeat, mutta vähän vinot, ja maahanmenossa taisin antaa sen pienen käsiavun lisäksi. Hyvin malttoi odotella sen 60 askelta vapautusta. Luoksetulossa vauhti ehti pitkällä matkalla kiihtyä niin valtavaksi että jarrut eivät pitäneet ja Tomera päätti ekan kerran eteentuloyrityksen jälkeen siirtyä suoraan sivulle. Juttu oli Tompasta niin hulvattoman hauska, että se veteli vapautuksen jälkeen kunnon hepulirundit pitkin kenttää. Paikattiin luoksetulo sen jälkeen vielä lyhyeltä matkalta.

Lopuksi palattiin vanhaan tuttuun hinkutukseen – seuraamista ja siitä loppupalkalle. Aika lailla Tomera taas reagoi kaikenmaailman häiriöihin, pitää koittaa treenata sen kanssa nyt enemmän tämmöisissä paikoissa missä on paljon ohikulkijoita. Liikkeiden aikana se ei niinkään häiriinny, mutta nuo välit on aika huonossa jamassa.

*****

Tauon jälkeen Tomeralle ruutua; ensin namikupille ja sitten tyhjään ruutuun. Oikein hyvät ja nopeat, ja ilmeisesti Tomppa osaa bongata ruudun (tällä kertaa vieläpä tauon aikana ilmestyneen) heti kentälle tullessan kun tuntuu että vihjeestä se katsoo jonnekin ihan muualle mutta osaa silti mennä oikeaan paikkaan..?

*****

Myös Huima oli virtaa täynnä, ja piti jättää sen kanssa taas aiottu tunnari väliin. Aloitettiin siis ruudulla. Huima juoksi tyhjään ruutuun hirveää kyytiä, ja seis-käskyllä alkoi vimmatusti pyöriä piruetteja. Se sai siitä vielä palkankin, ei voi tuommoisen vanhan höppänän kanssa pingottaa.   Toinen säällinen toisto perään, palkka seisomisen jälkeisestä maahanmenosta.

Sitten luoksetuloa niin että pitkästä aikaa palkka tuli apparilta. Eikä se Huima ihan niin tyhmä olekaan mille välillä tuntuu, osasihan se kytätä sitä palkkaa tulevaksi ihan oikeasta paikasta.   Ensin pelkkä seisominen ja palkka, sitten perään seisominen ja maahanmenosta palkka. Kumpikin kerta meni tosi hyvin… kummallista on se, että vaikka Huimakin oli vielä normaaliin aika virrakkaaseen itseensä verrattuna tavallista vikkelämpi, se malttoi silti tehdä ihan niin kuin pitikin. Ei haukkunut eikä edes ennakoinut vaikka tiesi palkan tulevan takaapäin. Huima olisi halunnut varmasti treenata vielä vaikka mitä, mutta ilma oli sen verran hyinen että tunnin seisoskelu viimassa sai riittää.

*****

Aamutreeninä Tompalle pari kertaa pujottelua. Vaihteeksi se sujui kauhealla vauhdilla,  ja päälle piti juosta kummallakin kerralla hepulikierrokset palkkana ollut dentasticksin palanen suussa. Taisi olla aika kivaa.

Iltatreeninä ollaaan tehty kummallekin tunnaria kolmella kapulalla omalla pihalla, eikä mitään ongelmia kummallakaan. Miten ihmeessä me tästä päästään Huiman kanssa eteenpäin, tässä vaiheessa ollaan oltu jo pari vuotta!

Tomeralle lisäksi kotona 1 x pieleen mennyt paikallamakuu. Tätä pitäisi ihan oikeasti alkaa treenata ihan urakalla, mutta kun se on niin tylsää ja siihen menee (muka) kovin kauan aikaakin…