Pikkukoira pääsi sunnuntaina isojen koirien puuhiin, eli ekoihin tokokisoihinsa. Ohjuria jännitti taas ihan tolkuttomasti, mutta hengissä vaan selvittiin tästäkin koetuksesta. Illalla doupattu imodium säästi tällä erää myös vessarumbalta, vielä kun saisi tuon pulssin jollain lailla hallintaan…   On tuo jännittäminen kumma juttu, kun en oikein edes tiedä mikä siinä niin jännittää. Tomeran kanssa kun ei tarvitse pelätä edes sitä että se keksisi jotain omia juttujaan (niin kuin eräät...).

Koe oli Porissa Agilityn Lumoa -hallissa. Halli oli halliksi ihan kiva, aika pieni ja kaikuisa, mutta valoisa ja hyväpohjainen. Sen verran vähän siellä oli tilaa, että ei oikein päästy tutustumaan siihen etukäteen, mitä nyt yhdessä Huiman kanssa vähän kurkittiin ovelta.

Tuomarina oli Juha Kurtti, ja sekä tuomari että liikkuri olivat jotensakin hulvattomalla päällä ja esittivät kummallisia kysymyksiä ja kommentteja pitkin koetta. Sinäsä ihan rentouttavaa, mutta välillä meinasi kyllä mennä loputkin pasmat sekaisin. 

Koe sujui näin:

Luoksepäästävyys 10
Tomera pysyi perusasennossa koko ajan, ja oli ihan tyytyväisen näköinen. Kehääntulotarkastus oli sille ällömpi juttu.

Paikallamakuu 10
Ensin lähti rivistön toisesta reunasta koira, ja vähän sen jälkeen Tomeran vieruskaveri ampaisi laukalla ohjaajansa luo. Sitten kun tuomarin puhelin alkoi vielä soida, oli oma hermo ihan lopullisesti mennä. Jalat täristen katselin kun Tomera ihmetteli menoa silmät ymmyrkäisinä. Superhieno Tomppa, me kun ei olla edes rauhallisessa rivistössä liiemmin makoiltu!

Tomppa oli ekana vuorossa, ja käytiin pikaisesti virittäytymässä hallin ulkopuolella. Ekaksi namia, sitten vähän leikkiä, ja vielä kummatkin jäävät. Itse koitin saada tärinän hallintaan…

Seuraaminen kytkettynä 9
Tämä oli tosi hyvä, piste vietiin siitä että hihna oli kuulemma liian lyhyellä.

Seuraaminen 10
Tästä taas en olisi kyllä kasia kummempaa antanut! Lähtö oli jo huono kun Tomppa katseli muualle ja kuvittelin saavani sen valmis-sanalla kontaktiin. En saanut, haahuiltiin liikkeelle. Ja kyllä se jossain muussakin välissä loittoni. No, enpä valita. 

Maahanmeno 9
Jäi vinoon, muuten hyvä.

Luoksetulo 9
Taas ohjaajan toimet rokottivat pisteitä. Tomppa odotti skarppina, tuli hirveää kyytiä suoraan eteen, ja pompahti hurjan hienosti sivulle. Vaan piste pois ohjaajan vartaloavusta sivulletuloon.

Seisominen 7,5
Tompan varma liike… Kaksi käskyä seisomiseen, lisäksi istui vähän hitaasti (yhdellä käskyllä sentään)

Hyppy 5
Armovitonen. Ja Tomeran paras liike! Tomppa meinasi hypätä kolme kertaa ennen kuin sain sen säällisesti sivulle. Siinä vaiheessa se taisi olla jo sitä mieltä että pidä hyppys, ja alkoi kiivaasti katselemaan ovellepäin. Siinä sitten taas ohjaaja sössi, ja vielä kun Tomppa liukui hypyn takana haistelemaan niin se oli sitten siinä. Kaikki koirat muuten päätyivät haistelemaan estettä, joku oli tainnut vähän lannoittaa sitä.

Kokonaisvaikutelma 8
Tässä vietiin pisteet siitä että Tomppaa oli hankala saada liikkeiden välissä perusasentoon ja kontaktiin. Itse liikkeet Tomera teki minusta tosi hyvällä fiiliksellä, mutta ehkä kummankin jännitys vaikutti noihin liikkeiden väleihin. En tiedä vielä miten Tomera reagoi ohjaajan jännitykseen, mutta itse koetilanne hallissa sitä kyllä jänskätti. Joten pitää ajatella tätä niin päin että hienosti se kokosi itsensä liikkeisiin!

176 pistettä (joista kymmenisen pistettä meni ohjaajan töpeksimisiin ), ja luokkavoitto. Ihan kiva tokouran avaus Tompalta, vielä jos ohjaaja saisi nuo hermonriekaleensa hallintaan. 

Pitää vielä vähän miettiä miten jatketaan, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä että Tomskun seuraava startti on avossa joskus hamassa tulevaisuudessa. Tarvitaan  molemmat vielä paljon lisää rutiinia – ei se näemmä riitä että itse osaan suht koht ohjata Huimaa, eri koiran kanssa on eri vaikeudet. Tai olisiko vaan luottamuskysymys?