Lauantai-aamuna lähdettiin ajelemaan viimeistä kertaa mökille. Kiirettä piti niin että lauantaina ei ehditty edes lenkkeillä, sunnuntaina ja maanantaina tehtiin kunnon metsälenkit (lauantaina Tomera taas vähän eksähtikin...), ja kumpanakin päivänä lisäksi Tomeralle ihan vähän agijuttuja kun esteet olivat vielä ulkona. 

Kentällä oli taas hirveästi naminmuruja ja esteet olivat pissassa, joten ihan hyvä että ei ollut tarkoituskaan tehdä mitään Huiman kanssa. Tomppaakin tuoksut kiinnostivat vähän liikaa, eikä se muutenkaan ollut ihan parhaalla mahdollisella tuulella. Se on ottanut tavaksi meidän keskenämme treenatessa (siis nimenomaan agia), että passivoituu ja jää aina välillä seisoskelemaan. Sitten kun sen saa liikkeelle, niin se tekee suht hyvin kumminkin. Pitäisi opettaa käteentuleminen vahvemmaksi, se voisi auttaa.

Ekan kerran Tomera teki "oikeat" kepit hienosti ja aika hyvällä vauhdilla. Pari kertaa se jätti taas vikan välin tekemättä, mutta kun tehtiin hihnassa muutama kerta niin sujui taas. Kokeilin auttaako jos rytmitän pujottelua käskyllä – kepit-kepit - hokeminen oli ihan ok ja ehkä vähän auttoikin loppupäässä, mutta kun koitin helpommin sanottavalla kep-kep-kep -hokemalla, niin Tomera luuli tekevänsä väärin ja palasi äkkiä takaisin keppien alkuun. 

Putkissa oli jotain ällöä eikä niihin oikein huvittanut mennä, puomi oli aluksi epäilyttävä ja se tehtiin hihnassa. Välistävedot onnistuivat aika hienosti viime viikolla harjoitellulla systeemillä, ja nyt tuli huomattua se että mitä vähemmän Tomeraa ohjaa, sen paremmin se menee. 

Sunnuntaina oltiin Kiikassa syöpöttelemässä hirvenpaistia (tai Tomera joutui kyllä tyytymään muutamaan kuivanappulaan). Huima alkoi heti pihalle päästyään ontumaan aika pahasti, mutta taidettiin selvitä siitäkin säikähdyksellä – olisiko vaan liukastunut märällä nurmikolla.  Tomppaa jänskätti kyläily taas  aikamoisesti, mutta silti se tuli sisälle ihan mielellään, nautti Veikan antamista maharapsutuksista sylissä tyynenä, ja kerjäsi jopa namia. Ja silti oli kamalan pelottavaa. Ei voi ymmärtää!

Ennen lumentuloa ehdittiin ottaa pellolla muutama kuvakin:

 

Mummu etsi tunnarikapulaa pellolla:

 

 

Ja Tomera harrasti omatoimi-jäljestystä,

 

...höpsötteli keppiensä kanssa,

 

...poseerasi tärkeän näköisenä,

 

...ja esitti mangustia:

 

PIti ilmoittaa Tomera joulukuulle näyttelyyn, mutta vie nyt tuommoista karvatonta kuikeloa minnekään.