Perjantain treenit aloittettiin katsomalla kuinka Huima loikkaa, ja ihan hyvännäköisesti se hyppeli. Tompan treeninä oli tällä kertaa kolmen aidan suora, jonka päässä kepit. Kepeille olisi pitänyt mennä takaaleikaten.

Tomppaa hiukan häiritsi että touhusin sen seläntakana, joten ekan kerran jälkeen tehtiin niin että jäin keppien alkuun odottelemaan ja kutsuin Tompan vikasta keppivälistä takaisin ja kiinni leluun. Jokusen kerran meni aika kivasti, mutta sen verran tiukille otti että Tomppa väsähti aika nopeasti. 

Treeniaikaa meni osin messariohjeistuksiin, joten muuta ei varsinaisesti ehditty tehdä. Ylimääräisenä  ja yliajalla pyysin vielä jos Tomera saisi kokeilla keinua, kun kohta alkaa toden teolla ahdistaa sekin että sitä ei päästä edes harjoittelemaan.

Tuumasta toimeen, Tomppa valjaisiin ja keinun toiseen päähän hierottiin reilusti  maksalaatikkoa. En olisi itse arvannut alkaa sotkemaan esteitä ruokaan, mutta onneksi se oli Tiinan ihan oma idea.   Tiina piti Tomeraa valjaissa, ja itse sain vain keskittyä siihen että seisoin suorassa, käskin Tomeraa reippaasti, ja olin muuten hiljaa. Kaksi ekaa kertaa Tomera piti pakottaa puoleen väliin, ja keinahduksen jälkeen se käveli omin jaloin syömään ja siitä vielä kosketusalustalle. Kolmannella kerralla Tomppa pysähtyi nuolemaan Tiinan naaman, ja neljännellä kerralla se meni – tietysti vielä kiinni pideltynä – keinun ihan pakottamatta.   Jee jee jee! Itselle tämmöinen yksinkertainen systeemi sopii paljon paremmin kuin mitkään kikkailut, ja hyvä jos tämä nyt toimii. Edellisessä keinulle pakottamiskokeilussa taisi olla se vika, että silloin sitä ei viety loppuun asti.

Tuossa näkee taas nuo Tompan jutut – vaikka se laittoi täysillä hanttiin, sillä ei ollut mitään kiirettä keinulta alas kun siinä oli eväät odottamassa. Eikä se näyttänyt muutenkaan yhtään järkyttyneelle homman jälkeen, eli ei varmaan jäänyt mitään traumojakaan. Harmi vaan kun ei ehditty tehdä puomia päälle, se olisi ollut varmuuden vuoksi ihan hyvä kokeilla.