Perjantain agilitytreeneissä harjoiteltiin messarin esittelyrataa. Vaihtoehtoina olivat mölliversio ja kisaversio, ja me Tomeran kanssa koitettiin parhaamme mukaan mennä sitä kisamallia. Kaikki 21 estettä selvitettiin keinua lukuunottamatta neljän-viiden esteen pätkissä.

Rata oli suht helppo ja siinä oli pari ihanaa suoraakin, jotka Tomera parhaimmillaan teki hirmu hienosti ja vikalla suoralla jo suorastaan lähti etenemään itsenäisesti ja jätti ohjaajan kuin nallin kalliolle. Vaikeita paikkojakin oli, tosin Tomeran vaikein paikka oli ihan helppo kohta missä piti muurilta kääntyä ihan loivasti kahdelle hypylle. Ei voi aina ymmärtää mitä pienessä mielessä liikkuu. 

Keppejä tehtiin myös erikseen, ja Tiinan neuvojen mukaan pitäisi palkata aina kädestä, olla toistamatta kepit-käskyä, ja sen sijaan kehua koko ajan. Hiukan kyseenalaistan varsinkin tuota palkkaushommaa, mutta katsotaan. Samoin saatiin nyt uudeksi kokeiltavaksi jutuksi maksikorkuiset aidat jotta esteiden välissä ei jäisi liikaa miettimisaikaa. 

Ihan kelvolliset treenit, muutama hyvä pätkä niiden normaalijäkitysten lisäksi. 

* * *
 
Lauantaina sitten huonosta olosta huolimatta dobberitreeneihin. Onneksi treeneihin oli tällä kertaa "pakko" lähteä, kun olo parani tokoillessa huomattavasti ja varsinkin Tomsku oli aika pätevä tokokoira. Hiukan se väsähti loppua kohden, mutta kivasti se keskittyy nyt hommiin vieraista koirista huolimatta. Tällä kertaa uskaltauduttiin tekemään jo vähän irtoamista vaativiakin juttuja kun Tomppa ei ollut seuralaisista moksiskaan.

Kaukoja kokeiltiin toista kertaa niin että aputyttö palkkaa joka vaihdon sivulta, ja tällä kertaa se toimi tosi hyvin! Ihme ja kumma kun Tomppa ei kiinnittänyt palkkaajaan tai palkkaan mitään huomiota, vaan keskittyi koko ajan hyvin seuraamaan ohjausta.

Lisäksi tehtiin vähän luoksetulon stoppeja namileikillä, seuraamista ja askelsiirtymiä, tunnaria (joissa oli vähän sähläystä), sekä jääviä jotka olivat taas päässeet unohtumaan kun ei olla pitkään aikaan tehty. Lopuksi otettiin Taikan kanssa paikallamakuu, jolloin hallissa oli häiriönä enää yksi edessä leikkivä pentu ja yksi aikuinen treenaaja. Hyvin meni yhdellä välipalkalla.

Huima teki tunnaria (maisteli muttei nostellut), luoksetuloa niin että Pee palkkasi sitä hiljaa makaamisesta tai istumisesta (voisikohan tämä ihan vaikka pidemmällä tähtäimellä toimia?), seuraamista, liikkeestä istumista ja pienen paikallamakuun itsekseen.

Hallissa oli liki täysi miehitys, mutta jotenkin aika rauhallinen fiilis ja saatiin tehtyä tosi kiva treeni. 

* * *
 
Sunnuntaina käytiin lenkillä Rudyn kanssa. Lenkki meni vähän pipariksi kun heti alkajaisiksi koirien remmissä ollessa (!) tuli metsästäjä uhkailemaan koirien ampumisella – ensin meinasi ampuvansa ne hirvenä, ja sitten kun ihmettelin sitä, sanoi että ei voi ainakaan taata mitä tapahtuu sitten kun koirat käyvät heidän koiriensa kimppuun. Hohhoijaa. Ilkeinä ihmisinä jäätiin kuitenkin metsään häiriköimään ja tehtiin sivistynyt remmilenkki.

* * *
 
Maanantaina kävi pitkästä aikaa kylässä possunenä Metku. Ensin käytiin Keravanjärvellä kunnon lenkillä, ja sitten jätettiin Huima tarhaan ja "nuoriso" pääsi sisään torkkumaan. Yllättäen pariskunta kyllä innostui sisällä vähän leikkimäänkin, mikä on Tompalta ihan vallan merkillistä käytöstä. Kun Metku lähti, tulivat Taika ja Nuutti vielä viettämään itsenäisyyspäivää. 

Oltiin valmistauduttu linnoittautumaan sohvalle loppuillaksi, mutta kun myöhäis-illan agilitytreeneissä oli yllättäen vapaa paikka, niin pakkohan sinne oli lähteä kokeilemaan. Siinä mielessä vähän hölmö veto kun Tomera oli väsyneenä tavallistakin tahmeampi agilitaaja, mutta treenit olivat tosi kivat ja hyödylliset. Koulutusohjaaja oli omaan makuun, ja saatiin kovasti hyvän kuuloisia neuvoja. Aika moni vinkki oli ihan täysin päinvastainen kuin mitä ollaan tähän saakka saatu, mutta jotenkin luulisin että Tompalle sopivampia…

Kepit tehtiin ensin erikseen, ja ne menivät ihan hyvin vaikka muuten meno olikin aika masentavaa. Ekan kerran jälkeen tehtiin pallo kädessä niin että vedätin Tomeraa ihan vähän, ja kai se sitten auttoi kun vauhti nousi selvästi. Sama juttu toisella kerralla, vaikka väliin tehtiin myös yksi pieleen mennyt yritys.

Rengasta tehtiin ekan kerran "rengasleikkinä", eli apuohjaaja oli renkaan toisella puolella ja Tomppa sai hyppelehtiä rengasta ees-taas. Ja se tykkäsi –  kerrankin sille oli selvää mitä piti tehdä, ja palkkaakin sai tiheään.

Treenit venyivät ja kotona oltiin vasta pikkutunneilla, mutta piti heti laittaa muistiin illan anti. (Ja sitten piti vielä miettiä niitä juttuja ja valvoa koko yö )

Ja kun muistilappu jäi kotiin niin en tietenkään muista puoliakaan, mutta ainakin
  • namit pois aina kun mahdollista ja palkkaus lelulla
  • ei palkkaa siitä että tulee sivulle odottamaan lähtöä, vaan lelun kanssa houkutellen lentävät lähdöt
  • ei aina lelua heti taskuun vaan sen jälkeen kun on ottanut lelun pois, se annetaan heti takaisin (siihen omimiseen liittyen…)
  • palkkaa heti kun lähtee ohjauskuvioon mukaan
  • parin-kolmen esteen jälkeen palkka kunnes saa lisää motivaatiota ja varmuutta
  • omat reaktiot kuriin (jäykistyn kauhusta heti kun tulee virhe…)
  • kun tulee virhe, niin jatketaan ihan muina miehinä matkaa ja sitten heti palkka.
  • motivaatiota esteiden suorittamiseen niin, että kuljetaan esteiden lomitse ja heti jos Tomera oma-aloitteisesti suorittaa esteen –> palkka

Kouluttaja näki Tompassa paitsi epävarmuutta ja motivaation puutetta, myös potentiaalia. Ihan mukavaa, ja mukavaa on sekin jos ihan kaikki vika ei olekaan huonossa ohjauksessa. Helpompi korjata asioita jos tietää mikä on pielessä…  Toivottavasti ensi kerralla ollaan molemmat vähän pirteämpiä että saadaan enemmän irti harjoituksista. Tosin eilen menoon varmaan vaikutti vielä sekin kun molempia taisi uusi ryhmä vähän jännittää – vaikka Tomera tykästyikin heti ensi silmäyksellä koutsiin, mikä on aika poikkeuksellista.