Uudenvuoden aattona nähtiin pikaisesti aurinkoa monen viikon jälkeen, ja Tomppa sai nauttia takametsälenkistä ihanassa säässä. Huima ei päässyt mukaan kun ontui taas edellisen päivän raviratalenkin jälkeen, vaikka ei siellä mitenkään erityisesti edes kaahaillut.

Kun kerrankin oli vähän valoa, piti ottaa kamerakin mukaan:

 

 

 

 

 

 

 

Päivällä lähdettiin perinteisiin Jankin Hyvinkään osaston uudenvuoden treeneihin Turenkiin. Halliaikaa oli varattuna kaksi tuntia, mutta taidettiin kuitenkin mennä reippaasti yliajalle. Neljä koiraa ja kaksi lajia vie näemmä aikaa, vaikka seniorikoirat pääsivätkin vähän vähemmällä. 

Tomppa teki ekalla kierroksella ensin jumppasarjaa, joka sujui hienosti vaikka sitä ollaan harjoiteltu viime talvena viimeksi. Kun aitarivin perässä oli namilautanen, Tompan saattoi lähettää matkaan pelkällä eteen-käskyllä. Taisipa se kyllä varastaakin pari kertaa, mikä on Tomeran tapauksessa aika huippujuttu. 

Innareitten jälkeen tehtiin vähän keppejä pelkiltään, sekä putkesta lähettäen. Hiukan hidasta oli edelleen, vaikka tehtiin kuudella kepillä, ja oma touhuilu Tomeran selän takana häiritsee sitä kovasti. Vaan saatiinpa kerran tehtyä oikein hieno takaaleikkauskin.

Toisella stintillä koklattiin Taikan tekemää takaaleikkausharjoitusta ja lisättiin siihen vielä kepitkin. Hyppy – takaaleikkaus putkeen – takaaleikkaus kepeille, ja sama toisinpäin. Kepeille mentiin kyllä välillä suoraankin, siinä kohden takaaleikkaus on vähän liian vaikea, vaikka se onnistui kyllä putkelle ja hypylle tosi hienosti.

Lisäksi koitettiin harjoitella vähän noutoa, mutta kun paras puhti oli jo poissa, ei siitä oikein tahtonut tulla mitään. Lopuksi paikallamakuu Taikan vieressä (hyvä!) sekä paikallaistuminen, jossa valui maahan minuutin paikkeilla. Tuli taas ahnehdittua liikaa.

Huima pääsi myös vähän puuhastelemaan. Sille luoksetuloa ja kaukoja, sekä jälleen kerran epäonnistunut paikallamakuu. Että voi olla vaikeaa!

Hallilta kurvattiin Himapizzan kautta Myllykylään, ja raskaan treenipäivän päätteeksi nelijalkaiset olivat aika rauhallista sakkia. Mitä nyt omalla kylällä ammutut raketit välillä aiheuttivat joukkohälytyksiä. Puolen yön jälkeen käytiin vielä tekemässä kyläkierros, paitsi että Huima-invalidi joutui taas jäämään yksi kotiin. Ulkona paukkeeseen ei tarvinnut reagoida mitenkään, vaikka eipä kauhean lähellä kyllä ammuttukaan. 

* * *

Lauantaina Tomppa pääsi vähäksi aikaa agikisoihin yleisöksi, kun koiria oli tosi vähän ja hallissa väljää. Kun itsekään ei tarvinnut jännittää, meillä oli Tompan kanssa kiva ja rento reissu. Tomerassa oli kyllä vähän vahtimista, kun sen mielestä hallissa oli paljon potentiaalisia leikkikavereita. Kävipä se vähän nuolemassa vieraiden ihmistenkin naamoja.

Hallikeikan kruunasi Tepon hieno nollarata, ja sen jälkeen olikin kiva lähteä Ridasjärven jäälle juoksemaan löysät pois. Teppo oli Tompalle tavallista kiltimpi, ja oli ihana katsoa kuinka ne nauttivat kun saivat päästellä täysillä.

Illalla kävin erikseen Huiman kanssa huiman pitkällä kahden kilometrin kävelyllä, ja kyllä suretti katsoa kuinka se ontui sen jälkeen. 

Sunnuntaina Hui ei sitten päässytkään kuin 2 x puolen kilsan käpyttelylle. Edelleen se varoi vasenta takajalkaansa ja näytti muutenkin jäykälle. Ei onneksi varsinaisesti ontunut. Kurjaa tuommoinen, varsinkin kun Huima on luotu liikkumaan.  Kurjaa sekin että se joutuu nyt olemaan vielä enemmän yksin sillä välin kun Tomera lenkkeilee.