Tiistain agirästitunniksi valkattiin Tarjan mölliryhmän tunti, mikä olikin meille ihan passeli. Rata oli aika vaikea, ja kun sitä tehtiin 5-6 esteen pätkissä, niin jokaiselle pätkälle tuli hankalahko käännös – eli juuri sitä mitä kaivattiinkin. Kaikkia neljää pätkää tehtiin vähintään kahteen kertaan, joten hiukan liikaa tuli taas ahnehdittua ja Tomppa sippasi lopussa perinteisesti. Lopputreenistä se  liukastui nenälleen tiukassa kurvissa, joten voi olla että sekin jäi jurppimaan.


Useammassa kohdassa palkattiin heti käännöksestä, ja saatiinkin siten tosi monta hienoa tiukkaa ukaria aikaiseksi. Alkutreeni mentiin pallopalkalla, ja sillä tuli ne parhaimmat vauhdit ja nopeimmat käännökset. Lopputreeni hiukan väsyneenä mentiin taas maksalaatikolla. Ekalla pätkällä osa esteistä oli vähän matalammalla, lopuilla 55–60 -korkeudessa. Ja Tarja muistutti taas siitä että kannattaa jättää kehumatta silloin kun Tomera menee omia reittejään, siitä se epävarmuus vaan kasvaa eikä toisinpäin. Kun vaan muistaisi, tässä on päässyt kehittymään ihan kehu-automaatiksi! 


Tästä lähtien pitää alkaa myös useammin palkkaamaan heti kurvin jälkeen, kun se näemmä tekee noin hyvää. Muita uusia kehityskohteita olisi suoritusten välit: heti kun palkka on syöty/lelu otettu pois, alkaa vaikeudet kun Tomera on haluton tulemaan seuraavaan lähtöpaikkaan. Pikku hiljaa pitäisi myös saada Tomppa pysymään lähdössä ihan itse, nyt Tarja piti sitä ekan pätkän lähdössä kun itse piti päästä siirtymään kahden hypyn taakse. Tuosta kiinnipitämisestä se ei onneksi ota nokkiinsa, mutta en antanut Tarjan kokeilla Tomeran ohjaamista kun siitä ei kerran seuraa mitään hyvää… Neljäs hankala paikka Tomskulla on nykyään häkkiin meno. Muutaman kuukauden ajan se on ollut tosi nihkeää, eikä huvittaisi alkaa tästäkään asiasta tappelemaan. Tätä harjoiteltiinkin heti kotiin päästyä niin että laitoin häkkiin namin ja lähetin Tompan matkan päästä syömään. Hitsi kun oli taas kivaa, eli toivo elää että tämäkin ongelma saadaan nopeasti ratkaistua! On siitä ennen niin kiltistä koirasta päässyt vaan jossain välissä kehittymään ihme nihkeilijä. 


* * *

Takametsälenkeillä ollaan "harjoiteltu" myös hiukan leikkimistä. Siellä saan Tomeran hepuliin alta aikayksikön, ei juuri tarvise kuin asettua vaanivaan asentoon niin ralli alkaa.  Tätä saa varmaan hyödynnetyksi vaikka missä, jahka vielä vähän kehitellään. Tämänlaatuinen treeni on ainakin kummastakin hauskaa, joskin kunnon päälle käyvää.