Näillä keleillä ei voi olla kovin sukkikset kierteellä, joten enimmäkseen ollaan otettu vaan rennosti. Perjantaina oltiin kyllä tokoilemassa uuden tuttavuuden Hilppa-porokoiran kanssa, mutta ei meitä kumpaakaan oikein tainnut huvittaa.


Tomera suhtautui teinikoira Hilppaan kivasti – vähän epäilen että se ensin kauempaa luuli Huiman palanneen kuvioihin kun sai kauhean ilohepulin. Itsellekin tuli Hilpasta mieleen Huima nuorena, joten eipä mitenkään mahdotonta että Tomerakin olisi erehtynyt. Kumpaakin typykkää olisi kovin leikityttänyt, ja hiukan ne remmissä vehtasivatkin, mutta Tomeraan ei kyllä täysin parane luottaa mitä nuoriin porokoiriin tulee… 


Tehtiin hiukan helppoa seuraamista, liikkeestä seisomista namilla, jäävien asentoja lelulla, ruutua ja vähän kaukokäskyjä. Tomeran ajatukset olivat ihan muualla, ja puoliteholla tehtiin kaikki mitä tehtiin. Lasimuseolla oli juuri pahin mahdollinen häiriö, eli ei tarpeeksi häiriötä, eikä myöskään tarpeeksi hiljaista. Sittenpä piti kaikki ympäristössä tapahtuva huomioida, ja samalla tietenkin ihmetellä mitä kaveri puuhasi. Siispä taas huomattiin että me tarvittaisiin rutkasti sekä koirahäiriötä että ihmisten ja liikenteen aiheuttamaa häiriötä. Paikallamakuussakin Tomera nousi kesken ylös kun Hilppa otti sen edessä leikkiinkutsuasennon. Eipä olla harjoiteltu tämmöistäkään, eikä sitä sitten voinut vastustaa.


* * *

Lauantaina Tomsku joutui viettämään ison osan päivästä autohäkissä kun käytiin pitkästä aikaa Rimurissa maastoilemassa. Tallilla vierähti yli kolme tuntia ja matkat (ja pitsat!) vielä päälle, mutta onneksi Tompalla oli mukavan vilpoisa paikka varjoisassa takaluukussa. Issikkamaaston jälkeen päästiin vielä Remon kanssa 12 kilometrin metsälenkille Siiskukkulalle. Kahden ja puolen tunnin metsässä juoksemisen jälkeen Tomppa vaikutti oikein tyytyväiselle varsinkin kun oli saanut matkalla hankituksi itselleen taas ihanan kakkaparfymoinnin.


Sunnuntai-aamuna käytiin lenkillä Sudenmulkkauksessa – taas niitä retkiä jotka tehtiin ekan kerran ilman Huimaa.  Tomppa nautti täysin siemauksin kun sai juosta kallioilla ja pyydystää rantavedestä mätiä keppejä ja turvetta. 





Viikonlopun kruunasi iltalenkki kavereitten kanssa: