Perjantaina oltiin vakikokoonpanolla Kolsan nurmella tokoilemassa. Koska autot piti jättää kauemmas, otettiin koko remmi mukaan ja vuoronsaodottelijat laitettiin tolppaan kiinni.


Yllättäen tuo tolpassaodottelu toimikin Tomeralle hyvin – tai oikeastaan vähän liiankin hyvin kun se oli ekojen harjoitusten ajan ihan hepulissa. Ensin koitettiin tehdä luoksarinpysäytyksiä välissä juoksemalla, mutta eihän siinä kaahatessa oikein pystynyt keskittymään. Samoin tokalla kierroksella aloitettiin tunnarilla, ja pieleenhän se meni kun ei toinen ehtinyt paljon haistella.


Muina puuhina oli ruutua, joka meinasi ensin hukkua nurmikkoon, noutoa, joka alkoi jo vähän muistuttaa noutoa, seuraamista naksulla ja isommalla kanapalkalla, ja paikallamakuu Nuutin temppuillessa. Paikallamakuu taidettiinkin itse asiassa ottaa ihan ensiksi, ja aika hyvin Tomera siihen malttoi rauhoittua vaikka pari pientä piippiä aluksi päästikin.


Kelpo treeni siis saatiin aikaiseksi häiriöisellä nurmikentällä.


* * *

Sunnuntaina käytiin Tomskun kanssa Hauhaun kenttätalkoissa, ja kun poislähtiessä satoi niin ei maltettu jäädä sinne treenaamaan niin kuin alunperin piti. Kotimatkalla se treeni-into sitten kumminkin iski, ja poikettiin vielä Ridasjärven kentälle tekemään nopea treeni.


Aluksi koitettiin noutoa, mutta Tomera ei ollut yhtään noutomoodissa. Aloitettiin sitten sen sijaan kaukoilla, ja jatkettiin seuraamisen naksuttelemisella ja leikittiin vähän. Sen jälkeen alkoi jo noutokin maistua, ja saatiin naksuteltua muutama iloinen kapulantuominen suht pitkältä matkalta. Milloinhan tuota uskaltaisi alkaa venyttämään luovutukseen saakka..?