Tomppa oli vaihteeksi tällä viikolla oikein reipas agilitykoira. Helpot harjoitukset sopivat meille hyvin, varsinkin kun treeni aloitettiin Tompan bravuurilla eli irtoamisella.

Tuo eteenmenokin tehtiin helpoimman kautta niin että ensin ekan hypyn yli ja siitä palkka, sitten putki-hyppy ja palkka, ja lopuksi vasta hyppy-putki-hyppy-palkka. Kaikki vaiheet tehtiin kummaltakin puolelta, joten hommaa kertyi vaivihkaa. Kumma juttu että Tomppaa on niin vaikea jättää minnekään paikoilleen yksin, mutta sitten se irtoaa eteenpäin tosi miellään ja vaikka kuinka pitkälle.

Irtoamisen jälkeen jatkettiin suoraan varsinaiseen harjoitukseen, eli alku oli tuo eteenmenopätkä, sitten 180° käännös takaisinpäin hypylle (Tomppaa sai jäädä ihan hyvin odottelemaan hypyn taakse ja kutsua sieltä), sitten vielä hyppy, loiva takaakierto ja putkeen. Yhdeksän esteen pätkä tehtiin kaksi kertaa peräkkäin onnistuneesti, vaikka ekalla kiepillä meinasinkin pilata takaakierron, ja tokalla kierroksella Tomppa meinasi kieltäytyä hyppäämästä häkkisivun hyppyä kun puolentoista metrin päässä hypyn laskeutumispaikasta odotti vieras bulldoggi. Hyvin Tomppa kuitenkin kokosi itsensä ja hyppäsi noin vain päin  vaaraa!

Tokalla kierroksella tehtiin ensin pelkät kepit. Eka toisto palkkapurkki kädessä, toisella heitin purkin noin puolivälissä, ja hihkaisin kehut liian aikaisin jolloin Tomppa jätti vikan välin pujottelematta. Purkin heitto toi kyllä vauhtia, ehkä tätä pitäisi testata toistekin ja pitää suu kiinni kunnes vikakin väli on tehty. Kolmas kerta avoinaiselle purkille, tämä taisi olla paras ja nopein.

Sitten toiselle radanpätkälle; vino hyppy, kepit, 90° aidalle, persjättö putkeen, 180° takaisinpäin hypylle, ja toinen hyppy. Palkka ensin (alustalta)  takaaleikkauksesta putken jälkeen, sitten rata loppuun. Kerrankin kävi niin että omasta mielestä rata loppui kesken, ja hätäpäissäni pyöräytin Tompan vielä takaisinpäinkin putkeen :-D Tähän lopetettiin kun fiilis oli hyvä ja vauhtiakin vielä ihan kivasti. Kaikki illan harjoitukset tehtiin minihypyillä (30). Kokeillaan ehkä ensi kerralla sitten taas maksikorkeutta, vaikka en usko että se on mikään kynnyskysymys. Takaakiertoja nuo matalat rimat tietty helpottavat.

Tulipa hyvä mieli kun saatiin vaihteeksi harjoiteltua rennosti ja reippaasti koko tunti. Eikä kovalla äänellä koriseva bulldoggikaan sitten tainnut olla kovin  pelottava Tompan mielestä, vaikka etukäteen sitä vähän epäilinkin. Tompallehan helpoimpia juttuja on juuri  irtoaminen ja takaaleikkaukset, joten sopivaan paikkaan tuli tämä treeni. Muut olivat sitä mieltä että edellisviikon japanilais-treeni oli paljon helpompaa, mutta mikä kenellekin sopii. 

* * *

Nyt kun Tompalle on tulossa veljenpoikia- ja tyttöjä, piti hoitaa silmätarkkiasiakin viimein kuntoon. Hurautettiin Renkomäen halliin Axelsonin tarkattavaksi, ja huh että siellä olikin tungosta! Onneksi palvelukin pelasi, ja tipat tultiin laittamaan ystävällisesti auton takaluukkuun. Tomppa ei tainnut oikein edes huomata että jotain tapahtui.
  Hallissa odotettiinkin sitten kaksi tuntia, ja vaikka Tomppa makoili aluksi ihan rauhallisesti sylissä ja katseli kiinnostuneena menoa, se alkoi pikkuhiljaa pelätä taas enemmän ja enemmän. Aina kun mentiin kävelemään keskilattialle se reipastui, ja tokoilikin keksipalkalla mielellään, mutta istumaan mennessä se kampesi välittömästi syliin ja olisi tahtonut kaivautua nahkoihini. Lopuksi se oli jo niin väsynyt että makasi apaattisena tuolin alla. Tarkkihuoneeseen mennessä se seisoi pää ja häntä riipuksissa – taisi olla  nyt se kuuluisa rauhallisen alistunut. Jee jee.

En tiedä mikä noissa tilanteissa on pelottavinta; lapset, vieraat koirat vai aikuiset. Vai ihan vaan koko tilanne. Mutta tulipahan kerran testattua nyt tuota floodingiakin, ja voidaan palata takaisin alkuperäiseen Tompan siedätyssuunnitelmaan. Jos olisin siis ollut fiksu, niin oltaisiin tehty Tompan kanssa hallissa vain vähän jotain kivaa, ja loppuajaksi se olisi kannattanut viedä autoon. Mutta tulipahan kokeiltua tuokin kun kerrankin joutoaikaa oli. Noissa pelotuksissa vaan erityisen kurjaa on se, että ne tuppaavat yleistymään ja vahvistumaan niin helposti. Onneksi kamalan reissun tuloksena oli ainakin  terveet silmät ja terveet polvet.