Maanantaina käytiin rästimässä MIljan  alkeisryhmässä, ja kun paikalla oli kaikki neljä treenaajaa, ei aikaa jäänyt liikoja. 


Yksittäisten verkkokeppien jälkeen aloitettiin viiden esteen ympyränmuotoisella pätkällä, jossa toisena esteenä oli verkkokepit ja tokavikana pussi. Eka kieppi meni hirveällä vauhdilla (myös kepit!), mutta sen jälkeen Selman toinen korva alkoi ärsyttää ja sen jälkeen se ei enää oikein olisi halunnut mennä pussiin. Lopputunnin ajan korva roikkui aina välillä, olisiko siellä ollut joku roska. 

Kepit Selma teki kuin vanha tekijä, ja Milja kehui pujottelutyyliä oikein hyväksi :-)


Lisäksi tehtiin ekan kerran puomia, ja jokusen sähläyksen (keskikohdasta joko ylös tai alas) Selma ymmärsi yskän ja otti jopa targetit tosissaan. Seuraavaa kertaa varten pitää muistaa liikkua tarpeeksi ripeästi Selman rinnalla eikä jarrutella turhia, ja ihan odota-käskyllä hidastaa sitä alastulossa.


Lopuksi tehtiin pituudelta U-käännöstä hypylle, ja ekan pituuden räjäyttämisen jälkeen sekin sujui hienosti, kunhan muisti saattaa tarpeeksi pitkälle pituuden yli ennen kääntämistä. 

* * *

Torstaina oltiin omassa ryhmässä. Halli oli tällä kertaa jaettu poikittain, joten saatiin vähän vauhdikkaammat treenit kun tilaa oli enemmän.


Eka harjoitus oli kääntymistä hyppyrivistöllä: edettiin suoraa eteenpäin kääntyen aina kahden, kolmen, neljän ja viiden aidan jälkeen (siis alkuun joka kerta palaten), ja vaikka Selma on tehnyt aika vähän kääntymisiä, se kurvaili tosi hienosti. Jokusen kerran rimat putoilivat kun olin hiukan liian hätäinen, Selma kääntyy esteen päällä saman tien kun sille sanoo "tässä". Hyvin on siis ainakin käteen tulo -treenit iskostuneet! Toiseen suuntaan sekä koira että ohjaaja olivat paljon kankeampia ja kaarrokset pidempiä.


Sitten tehtiin sama suora renkaalla höystettynä  irtoamisharjoituksena. Ensin koko suora yhdessä juosten, sitten este kerrallaan matkaa lisäten. Ensin Selma tahtoi mennä vikana esteenä olleesta renkaasta ohi, mutta heti kun se hoksasi mitä pitää tehdä ja palkkaaja oli sopivassa paikassa, se meni koko rivistön vauhdilla vaikka jäin itse seisomaan lähtöpisteeseen.


Lopuksi tehtiin vähän verkkokeppejä, mutta Selmasta oli jo aika lailla puhti pois.

* * *

Tomppa pääsi tikeistään eroon viikonlopun aikana, perjantaina sähläsin suurimman osan irti ja sunnuntaina kaiveltiin mahasta viimeinen tikki, josta oli perjantaina toinen pää kateissa. Hiukan epäilyttää että yhdestä tikistä jäi palanen nahan alle, toivotaan ettei ala märkiä. 


Perjantaina Tomppa sai olla vetojuhtana hiihtolenkillä, ja lauantaina ja sunnuntaina se kirmasi jo vapaana koko matkan. Sunnuntaina ikävä kyllä kävi vahinko ja Tomppa pääsi takapihan takana lipsahtamaan hirven jäljille ja vähän haukkumaankin jälkien jättäjää, ja sai lisäksi suuhunsa  pikkuisen osumaa koparasta. Raukka pelästyi niin että tyhjensi anaalinsa, ja oli seuraavan puoli tuntia niin totaalisen järkyttynyt episodista että luultiin sen satuttaneen itsensä pahemminkin.  Toivottavasti oppi jotain – vaikka saakin olla kiinni taas hyvän aikaa.