Tiistain hallivuorolla Tomppa sai keskittyä tokoon/tottiksen ja Selma sai nauttia  isännän  tottistreenauksen lisäksi tokosta ja agista. Aika meni taas viimeistä minuuttia myöden – onneksi on koira joka jaksaa ja haluaa (ja se toinenkin oli tällä kertaa oikein innokas )


Tomppa sai aloittaa; sille ensin ruutua osina ja kokonaisena ja päälle tasamaanouto ja A-estenouto. Aluksi se oli hiukan varuillaan toisen kentän äänien vuoksi mutta rauhoittui treenin edetessä. En edes muista milloin se olisi ollut hallilla noin rento ja iloinen!


Aa-nouto sujui jo kuin vanhalta tekijältä, vielä pitäisi vaan muistutella mieliin että noutoon ei saa lähteä ilman lupaa:

http://www.flickr.com/photos/75599734@N04/6798483907/in/photostream


Myös Selma pääsi ekaa kertaa tekemään vähän ruutua. Ensin lähetys ruutuun patukalle, sitten yksi näyttöruutu, ja lopuksi lähetys suoraan tyhjään ruutuun. Pysähtyä se ei näemmä osannut (eikä tietenkään hahmottanut merkkejä), mutta lupaava alku joka tapauksessa.

http://www.flickr.com/photos/75599734@N04/6798425483/in/photostream


Toisella kierroksella Tomsku sai tehdä vähän perusasentoon tuloja, askelsiirtymiä ja ihan pienet pätkät seuraamista. Tomppa oli hyvässä vireessä, ja kerrankin lopetettiin treeni ajoissa niin että sillä oli vielä into päällä. Ihan lopuksi tehtiin vielä muutaman minuutin (?) paikallamakuu, jonka aikana Tomsku myös näytti ihan tyytyväiselle. Piiloon en sentään uskaltautunut.


Agilityhommissa Selma teki oikeastaan vain yksittäisiä esteitä – keppejä, keinua, takaakiertoja ja putki-pussi -yhdistelmää:

http://www.flickr.com/photos/75599734@N04/6798288737/in/photostream


Keppejä tehtiin enimmäkseen remmissä neljän ja kahdeksan kepin sarjoina, ja kyllähän se lopuksi näytti sujuvan jo ihan pikkuisen paremmin. Keinua harjoiteltiin pikkukeinulla ensin seinän vieressä, ja kun se sujui hyvin niin siirrettiin keinu vielä keskemmälle parin toiston ajaksi. Eipä ollut mitään vaikeuksia tällä kertaa – onni on ahne agikoira. 

* * *

Kotona ollaan tehty hiukan tunnaria kummankin kanssa, ja Selma on jo muutaman kerran osannut valita omasta ja vieraasta kapulasta sen oikean. Voikohan se oikeasti olla noin fiksu? Sisällä ollaan aloitettu myös avo-kaukojen  ja metallinoudon harjoittelu. Tärkeintä olisi kuitenkin nyt päästä harjoittelemaan luoksepäästävyyttä ja paikallamakuuta rivistössä.