Vihdoin lumet sulivat Hyvinkäältäkin ja ollaan päästy vapaammin kulkemaan metsässä ja vähän touhuamaan pihallakin. Keväinen metsä on houkutellut jopa aamukävelylle parina päivänä.   Lenkit on viime aikoina tehty kahdessa eri porukassa, Velmu on saanut lenkkeillä ilman isoja koiria, ja Tomppa ja Selma lenkkeilevät kimpassa niin että ovat vuorotellen kytkettynä. 


Tiistaina oli viimeinen hallivuoro ja kaikki koirat pääsivät kentälle. Tompallakin oli halliin kauhea kiire, ja se höpsötteli innolla vähän sitä sun tätä ja rallasi ympäri hallia patukan kanssa. Selma teki luoksetulo- ja metallinoutoharjoituksia sekä kontakteja. 


Torstaina Selma harjoitteli janoja takametsässä. Kolmen eri harjoituksen pituudet vaihtelivat n. 30 metristä viiteenkymmeneen, ja jokaisen päässä oli narupallo. Lähetysetäisyydet olivat n. 15-20 metriä. Jäljenpätkät vanhenivat vähän turhan vähän aikaa, ja Selma jäljesti nenä turhan ylhäällä, eivätkä janatkaan olleet ihan suoria. Jäljen yli se ei mennyt kertaakaan. Viimeisellä janalla Selma otti takajäljen, eikä osannut korjata itse, ja sehän ei myöskään osaa kääntyä käskystä. Asia lisää opeteltavien listalle siis. Motivaatiota Selmalla oli kivasti, pitänee tehdä toinen samanmoinen jonkun ajan päästä vähän enemmän vanhennetuilla jäljillä.


Pyöräilykunto nousee kohisten ainakin Tompalla. Se ei nosta enää yhtä aikaisin laukkaa kuin muutama viikko sitten, ja intoa tuntuu olevan. Selma on hyvä jänis vaikkei Tomsku Selman kyydissä pysykään. Selma on saanut hiukan lisää massaa kahden päivittäisen ruokailun ansioista, ja se ravaa (tai laukkaa) pitkine koipineen hirveää kyytiä.


Mukavaa kun kevään tultua pääsee taas harrastamaan vaihtelevammin kaikenlaista,  ja koiratkin saavat olla enemmän pihalla. Jahka saadaan koko tontti aidattua, koittaa joukkiolle oikein koiranpäivät.  Ja viikon päästä pitäisi hurauttaa Savonlinnaan katsomaan minkälaisia tipusia siellä oikein pesii! Mukavaa kun on kevät! 

 

Paarijoki tulvii, onneksi ei oltu aikeissakaan mennä tästä yli: