Lauantaina oli kauden vika agilitytunti Tiinan opissa. Vapun kunniaksi rallailtiin ihan kunnolla, ja kylläpä olikin kivaa! Suurin osa tunnista oltiin vielä ainoat treenaajat, joten juoksemista nopeilla radoilla kertyi niin että seuraavana päivänä olikin reidet maitohapoilla. 


Kahta eri harjoitusta tehtiin, molemmissa oli pitkät aitasuorat ja sen lisäksi mutkiteltiin aidoilta putkiin ja putkilta aidoille. Selman kanssa tehtiin käännökset persjätöin, ja jos vaan ehdin ajoissa Selman eteen, niin ne menivät aika mallikkaasti. Myös tiukat käännökset ilman puolenvaihtoa menivät aika kivasti kun Selma on hyvin kuulolla. 


Eniten päänvaivaa tuotti toisen harjoituksen kuuden aidan aitasuora, joka ei ollutkaan ihan suora. Ekat neljä hyppyä olivat linjassa, ja viimeiset kaksi sen verran sivussa että Selma tuppasi väkisin kiertämään ne. Tiina näytti Gandhin kanssa miten suora ohjataan vetämällä vikan hypyn takaa, ja sen jälkeen saatiin homma luistamaan pari kertaa ihan mallikkaasti! Jopa Selman hyppyjen rytmitys parani kummasti kun ohjausta sai korjatuksi. Vauhtiakin oli tällä kertaa kivasti ja Selma selvästi nautti hommasta. Kaikki palkkaukset hoidettiin lelulla, eikä yhtään namia ei syöty hallissa ollessa. 

* * *

Sunnuntai olikin sitten vähän epäonnisempi päivä kun käytiin hankkimassa keskeytys luonnetestistä. Olisi ehkä pitänyt harkita tarkempaan koko ilmoittautumista, mutta kuvittelin että tuomarilla olisi sen verran pelisilmää että antaisi minun hoitaa leikityksen itse. Vaan eipä antanut.


Sirunluku meni hyvin, ja haastattelussa Selma oli vielä aika iisisti ja pyrki enimmäkseen hihnanmitan päähän tuomarista. Leikki-osuudessa tuomari huitoi epämääräisesti kepin kanssa tuijottaen Selma-parkaa suoraan silmiin, ja Selma koitti häätää epämiellyttävän ihmisen pois näppäämällä. Videosta näkyy että hampaat käyvät hihassa, ja siihen se testi sitten päättyikin. Harmi kun haastatteluosuutta ei tullut kuvatuksi kuin kameralla, siinä näkyisi vielä se että Selma ei ehdoin tahdoin haasta, vaan oikeastaan vasta provosoituna alkaa uhkailla. 


Näin tällä kertaa, vaikka eihän tulos sinänsä kauhea yllätys ollut. Toivottavasti tuo vaan ei aiheuttanut takapakkia meidän hyvin edistyneelle siedätykselle tai aiheuttanut minuun luottamuspulaa. Pyllylleen mennyt testi ei onneksi Selmaa muuksi muuta – Selkku on .


Selma väistää:

Ja provosoituu:

* * *

Luonnetestistä ajeltiin Usmiin nollautumaan, ja koirat saivat tehdä pienen viestiharjoituksen. Tomppa haahuili toiseen päähän menemisessä, ja Selma taisi luulla olevansa esineruudussa.  Viestien jälkeen lenkkeiltiin Kypärälle ihanassa kevät-ilmassa.


Nähtiin jo paljon sinivuokkoja:

 

Ja yksi vähän kohmeinen vaskitsa:

 

Tomppa nautti kun pääsi juoksemaan tuoksuja täynnä olevassa metsässä:

* * *

Ja oltiinhan me lauantaina tokoilemassakin! Talven tauon jälkeen oltiin Peen ja Tapulin kanssa Kolsan kentällä, ja molemmat koirat saivat tehdä vähäsen. Tomppa lähinnä hömpsötteli, Selma teki ruutua ja luoksetuloja. Ja ennen kaikkea – Selma aloitti vuoronsa täydellisesti sujuneella kättelyharjoituksella.  Myös kehäänmenoharjoitukset sujuivat mallikkaasti. Toivotaan että seuraavalla treenikerralla ei ainakaan tule mitään LT-flashbackejä!