Perjantaina ja maanantaina Selma jäljesti. Ongelmia oli taas lähinnä janalla ja vikoissa kulmissa, itse jäljestys aika hyvää. Perjantaina huomasi selvästi että pallopalkan odotus saa Selman hötkyilemään vähän liikaa jolloin keskittyminen katoaa, joten maanantaina lopussa odotti Selman pettymykseksi ruokapalkka. Maanantaina eksyttiin vaikeammassa maastossa ennen vikaa keppiä ihan kunnolla – onneksi harhailu tuotti tulosta ja Selma löysi jäljen vielä uudelleen juuri ennen keppiä. Loppupalkkakin kyllä maistui, mutta selvästi Selma odotti palkaksi myös palloa.


* * *

Ennen tiistain jäljenajoa käytiin Kelliksellä tokoilemassa. Selma oli autosta otettuna niin mahdoton että teki jo mieli pakata se takaisin autoon ja lähteä kotiin, mutta kummasti se ehti rauhoittua ennen treenien alkua. Luoksepäästävyyden sijasta otettiin kättely, joka sujui oikein hyvin. Paikallamakuu ja -istuminen n. 12 koiran rivistössä meni myös hyvin, vaikka yksi koira taas lipesikin ja häiriötä oli muutenkin aika tavalla kun viereistä taloa purettiin samaan aikaan.


Kahteen ryhmään jaettuna tehtiin varsinaisina liikkeinä jääviä (kaikki ok), seuraamista (oikein hyvää), askelsiirtymiä (peruuttaa Selma ei osaa), sekä kaukoja. Kaukoihin pitäisi alkaa ujuttaa istu-maan lisäksi oikeita käsimerkkejä, ja ehkä näitä pitäisi joskus myös muistaa treenata! 


Harkkojen lopuksi juteltiin vielä joku aika kouluttajan kanssa, ja Selma makoili
siinä ihmisten ja koirien lähellä oikein rennosti:


Namien vähentäminen ja patukkapalkan lisääminen on tuonut vauhtia myös tokoiluun:

 

 

Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa :


* * *

Perjantaina ehdittiin pyöräillä kunnon vauhdikas 16 km:n lenkura molempien isojen kanssa. Keskinopeus koko matkalta oli n. 15 km/h, ja kovimmat vauhdit ehkä n. 27 km/h. Tomppa pysyy ravilla pidempään kuin ennen, ja se tykkää kovasti juoksemisesta varsinkin kun Selma kirittää. Nopein vauhti Selman kanssa rinnan juosten on ollut vajaa 40 km/h(!). Selman vauhti sitten taas on ihan oma lukunsa...


* * *

Lauantaina käytiin Savonlinnassa bongaamassa pikkuinen Peippo, ja pitihän se samalla käydä ihastelemassa myös Olavinlinnaa.

Kerrankin kummatkin poseeraavat skarppeina:


Velmu näyttää kovin viattomalta, vaikka laittoikin koko Savonlinnan hyrskyn myrskyn: