Viime viikonvaihteen tienoo oli yhtä kiirettä ja hässäkkää, kun tehtiin kaksi reissua Vammalaan, yksi Suomenlinnaan ja yksi tokokokeeseen Keravalle. Onneksi koirat ovat innokkaita autoilijoita.

Perjantai- ja sunnuntai -iltoina ehdittiin käydä Selkun kanssa kentällä tekemässä vähän kontakteja, keppejä ja rengasta. Rengasta otettiin rengasleikkinä, ja saatiin näin monta onnistunutta toistoa. Ja Selma tykkäsi! Meidän onneksi kentälle oli ilmestynyt myös verkkokepit, sekä kontaktiharjoittelua varten matala este jonka toisessa päässä on aan kontaktipinta ja toisessa puomin. Huippua!


Sunnuntai-iltana Selma teki ekan kerran sekä oikeaa puomia että aata ilman hihnaa, jotenkin tuo perjantainen harjoitusesteen tahkoaminen Oli saanut Selman sisäistämään pysähdyksen. Nyt ollaan sitten siinä vaiheessa että alastuloissa hidastetaan liikaakin (ja liia aikaisin), mutta tämä on hurraahuudon paikka kuitenkin! Keinulla pysähtyminen onkin sitten hankalampaa, se taitaa olla Selman mielestä ihan eri juttu...


Myös Peipponen pääsi kumpanakin päivänä kentälle. Ei sen kanssa ole tarkoitus alkaa mitään vielä oikeasti treenaamaan, mutta pitäähän se pienenkin saada osansa huvituksista. Perjantaina oli toinen kerta kun Peippo kokeili putkea, ja sinnehän se meni jo ihan itsekseen ilman avustajaa. Sunnuntaina kokeiltiin mitä Peippo tykkää verkkokeppien verkoista, mutta eipä siinäkään mitään ollut – siellähän se käveli tyytyväisenä verkkojen välissä. 

 

 

* * *

Sunnuntaina oli sitten jännitettävänä Selman tokodebyytti Tomin ohjauksessa. Harjoittelu oli tuottanut tulosta, ja luoksepäästävyydestä tuli täysi kymppi.   Eipä siinä muussakaan suorituksessa juuri vikaa ollut – pisteitä kertyi hulppeat 195, ja sijoitus 1/20. Hyvä Selma ja Tomi! Seuraava koitos onkin jo sitten avoimessa luokassa ja toisella ohjaajalla.

 


* * *

Myös Peippo oli tietenkin mukana Selman kokeessa. Se sai pariin otteeseen vähän leikkiä kentän reunalla, ja lisäksi tehtiin pieniä perusasentoharjoituksia. Vieras ympäristö ei haitannut yhtään tekemistä, vaikka muutoin Peippo saattaa kyllä olla vähän epäileväinen vieraiden koirien ja vähän ihmistenkin suhteen. Toistaiseksi Peippoa saattaa pitää irrallaan melkein missä vaan, se ei välitä mennä vieraiden luokse eikä muutenkaan kauas. Eilisissä raveissakin se lähinnä pötkötteli tyytyväisenä vieressä:

 

 

 

Selman tokokokeen kannustusjoukot: 

 

 

* * *

Selman keskiviikkotreenit parin viikon takaa (treeneissä tuntui että mentiin kauheaa vauhtia, mutta videota katsellessa totuus tulee ilmi): 

 

Peippis Suomenlinnanvierailulla toukokuun loppupuolella:

 

Ja kahlaamassa:

 

* * *

Ja onhan Selmalla ollut tässä välissä ohjatutkin agilitytreenit. Aiheena oli hyppytekniikka (Selmaa oli ajateltu... ), ja päin honkiahan se meni. Aika monta toistoa tarvittiin ennen kuin Selma pääsi hyppysuoran läpi pudottamatta ainoatakaan rimaa. Nyt pitää ottaa tämä ongelma huomioon myös ihan perustreeneissä, josko tuo oppisi että rimojen roiskiminen ei kuulu asiaan.