Kerrankin käytiin ihan kentällä : )
Koska varsinkin Sveitsin kenttä on Huimalle kovin häiriöaltis paikka, ajattelin ottaa nopean ja kivan treenin. Ensin leikittiin vähän, ja sitten pelkkää kontaktia naksulla. Kentän toisessa päässä oli toinen koirakko harjoittelemassa, ja kyllä huomaa ettei olla pahemmin ihmisten (tai koirien) ilmoilla treenattu, kun niin kovasti kiinnosti. Pieni pätkä seuraamista, ja sitten luoksetulo. Ensimmäinen läpijuoksu pallolla oli hyvä. Sitten pysäytyksellä, vauhtia ei ollut kovin paljoa, eikä pysähdyskään ihan nopeimmasta päästä. Ihan ok kuitenkin. Kolmannen kerran läpijuoksuna, ja taas kävi niin että käskyn tullessa Huima jäi istuskelemaan paikoilleen. Pitäisiköhän pysäytykseen vaihtaa eri käsky, eli jääköhän se istuskelemaaan siksi että ei tiedä onko tulossa pysäytys vai ei?
Jätin Huiman istumaan ja lähdin viemään lelua eteenmenoa varten. Sillä välin hautausmaan puolelle oli tullut joku koiriensa kanssa, ja sitähän piti sitten vähän kyttäillä. Huima istui oikein hienosti koko ajan, mutta takaisin palatessa kontaktin saaminen olikin sitten taas ylivoimaisen vaikeaa kun puskissa "lymyileville" piti puhahdella. Naksulla sain sen sitten siitä taas kuosiin ja eteenmenoon. Valmisteleva osuus meni ihan hyvin, mutta eteen-käskyn yhteydessä löin sitä sitten ihan kunnolla päähän ;-D Sitä se tiivis seuraaminen teettää. Eipä se onneksi haitannut, vaan Hui lähti laukalla matkaan. Se ei selvästikään ollut katsellut kun vein lelun, vaan kaarsi vähän vinoon. Pääsi aika lähelle lelua ennen kuin hoksasi sen, ja lisäsi sitten vielä pykälän vauhtia. Ihan hyvä, nyt Huima ainakin osaa käskyn, joskin varmuutta täytyy saada vielä rutkasti lisää.
Lopuksi otettiin vielä nouto. Kapula katosi Huimalta ruohikkoon, mutta löysi sen hetikohta. Luovutus oli hyvä, perusasento taas vähän vino (ja taas palkkasin sen väärään paikkaan...).
Sveitsin kentällä tehdyksi treeniksi tämä oli ihan hyvä, nyt pitäisi vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja käydä useammin eri kentillä.