Kouluttajan arvio Huimasta tänään: Oikein näyttävää :-D

Aloitettiin suoraan paikallamakuulla, seuraksi tuli nuori bortsunarttu. Huima oli ihan sitä mieltä että nyt pääsee leikkimään mukavan kaverin kanssa, ja hihkui, veti ja haukkui hihnan päässä. Vähemmän lupaavasta alkuasetelmasta huolimatta Huima makasi oikein rauhallisesti! Aikaa otettiin tosin vain noin puoli minuuttia, ihan varmuuden välttämiseksi. Tästäpä on hyvä lähteä!

Sitten kaukot. Ensimmäinen istumaannousu vaati tuplakäskyn, muuten ok. Kolme istumaannousua reilun viiden metrin matkalta.

Luoksetulo. Ensin läpijuoksuna, Hui lähti kuin tykin suusta. Samoin se lähti pysäytystä tehdessä, mutta ensimmäinen meni läpijuoksuksi, tosin se reagoi kyllä käsimerkkiin tekemällä siihen kohtaan vähän pidemmän loikan. Toisella yrittämällä lyhyemmältä matkalta pysähtyi, mutta pikkuisen liian hitaasti. Voisikohan syynä olla hämyheitot, eli odottaako se tavallaan toistakin käsimerkkiä? Lopuksi otettiin luoksetulo suoraan pallonheitolla, sehän tietenkin sujui, ja bortsujen pallo oli oikein pop.

Ruutu siirrettiin hiekka-alueelta nurmikolle kun paikalle alkoi lappaa autolasteittain lapsia jalkapalloineen. Ensin Huima ruutuun niin, että lelu oli siellä, mutta Huima ei nähnyt kun sitä vietiin. Ruudun takana meni juuri lapsia ohi, ja arvoin lähteekö Huima sinne, vai jääkö ruutuun. Jäi ruutuun, ja meni sinne oikein hyvällä väuhdilla. Toinen perään niin että lähetys tyhjään ruutuun, seiso-käsky, ja perään lelu. Vauhti oli oikein rivakka, ja pysähdys suorastaan loistava!

Loppuosaa ruudusta, eli seuraamaan lähtöä ei oltukaan otettu varmaan kolmeen vuoteen, joten sitä seuraavaksi. Kävelin kiepin, ja kutsuin Huimaa seuraa-käskyllä. Korvat liikahtivat, koira pysyi paikoillaan. Kokeilin sivu-käskyn vaikutusta, ja sepä tepsi. Otettiin vielä toisen kerran seuraa käskyllä, nyt niin että Huiman ei tarvinnut kiertää minua. Oikein hyvä, Huimalla on nopeat hoksottimet : -)

Seuraamista pidempi pätkä ohjattuna. Alussa Huima vähän äänsi kun oli niin intona. Se myös edisti ja poikitti pikkuisen koko seuraamisen ajan, tasaantuen kyllä vähän loppua kohden. Perusasennoissa myös vähän sanomista, vinoonhan ne jäi kun seuraamisasentokin oli vino. Mutta innokkuudessa ei ollut kyllä puutetta, tyytyväinen täytyy olla! Tästä palkaksi namipurkki. Omasta ohjaamisesta sen verran, että vasen käsi on liian liikkumatta, ja käännöksiä voisi valmistella vähän paremmin.

Lopuksi otettiin vielä hyppy. Itse hyppy oli hyvä vaikka Huima jäi toiselle puolelle melkein nenä kiinni esteeseen. Eteentuloasento oli vielä hyvä, mutta perusasentoon kiepsahduksessa asento jäi vähän vinoksi ja väljäksi.

Huima oli tänään todella innokas ja hirmu hyvin kuulolla. Paikalla oli melkoisesti häiriötä, mutta eipä haitannut menoa yhtään. Namit maistuivat ja leikkiminen oli super-ihanaa. Välillä piti painella rinnettä pikkupennun lailla, mutta käskystä sännättiin myös viivana paikalle. Tänään tuli aika hyvin harjoiteltua myös sitä "harmaata aluetta", kun liikkeiden välissä ruodittiin eri asioita. Hyvin meni sekin puoli, Huima odotteli melko lailla rauhassa keksimättä mitään omiaan tai kyllästymättä. Viimeisten liikkeiden välissä se jopa laittoi makuulle, mutta lähti silti vielä oikein innokkaana hyppäämään.

Mikä on sitten muuttunut tässä kolmen viikon aikana? Huima on ollut vähemmän aktiivinen kun kesälomat loppuivat, se on ollut myös hiukan laihiksella, ilmat ovat viilenneet, huomiota on ollut vähän vähemmän, paikka oli jo tuttu, ja ohjaajaa jännitti vähän vähemmän.