Ensimmäinen treenikerta oli siinä mielessä vähän outo, että kaikki koirat (8) ehtivät harjoitella vain luoksetulon pysäytystä. Voipi kyllä olla, että samalla saatiin ratkaisu meidän pysähtymisongelmaan. Homman nimi oli se, että koirat kutsuttiin putken läpi "putkeen"-käskyllä, jolloin ne eivät yhdistä sitä luoksetuloon ja vauhtia saadaan lisää. Otin Huiman kaksi kertaa putkesta ja heitin suoraan pallon - hyvin kääntyi. Kolmannella kerralla piti demonstroida sitä, miten se ei pysähdy pelkällä käsimerkillä, mutta Huimapa tekikin parhaan pysähdyksen ever, ja vielä ihan täydestä vauhdista. Hämmästyin niin paljon että lelun heittokin viivästyi.

Sitten katseltiin vaan muiden suorituksia ja koitettiin opetella rauhoittumista, välillä Huima makaskikin odottamassa ihan nätisti, mutta heti jos vähän liikahdin se toi kuonon naaman eteen ja vaati tekemistä. Välillä vähän vinguttikin, mutta ihan kivasti kumminkin jaksoi olla vaikka ryhmätreenit olivat ensimmäiset yli vuoteen.

Lopputunnista otin vielä itsenäisesti askelsiirtymisiä ja seuraamista, sekä kaukot. Huima kävi vähän turhan kuumana, kaukoissa ja askelsiirtymissä se vähän äänsi ja seuraamisessa edisti. Seuraamispätkästä ruokakuppipalkka.

Sen päälle leikittiin vielä vähän ja otettiin kunnon pätkä seuraamista. Huima jaksoi seurata tosi hyvin ilman välipalkkoja, kehuin kyllä välillä. Sitten vielä purkkipalkka ja kotiin.

Iltapissalla piti vielä testata tuota pysäytystä. Huima oli fleksin päässä, ja kun se haistelemaan jäätyään lähti ravaamaan kohti, näytin käsimerkin. Kaikilla kolmella kerralla pysähtyi kuin seinään, ja näytti itseasiassa vähän pelästyneelle... Vauhtia ei ollut tietenkään kauheasti, mutta pysähdykset olivat kyllä yllättävän napakat :-O