Huima oli tänään ihan innokas ja hyvä, mutta ohjaaja oli vähän toisaikainen.

Aloitettiin ensimmäisinä, ja otettiin ruutua. Ensin niin, että Anne vei lelun ruutuun niin, että Huima ei nähnyt. Meni oikein hyvin, ja vauhtia oli ihan täydet. Sitten piti ottaa niin, että Anne heittää lelun tyhjään ruutuun kun Huima on perillä, mutta Hui bongasi lelun Annelta ja lähtikin suoraan sinne. Otettiin sitten muutaman metrin päästä niin, että heitin itse lelua, mutta tässä vaiheessa Huima oli jo aika epävarma. Kävin näyttämässä oikeaa kohtaa ja saatiin sitten Huima muutaman kerran sinne minne pitikin. Lopuksi taas täydeltä matkalta niin, että lelu oli valmiina, meni oikein hyvin. Kokeiltiin myös niin, että katson itse ruutuun, mutta tuntui että Huima meni siitä vaan entistä epävarmemmaksi kun on tottunut että ollaan lähetyksessä ihan "normaalisti" perusasennossa.

Luoksetulon pysähdyksiä. Ensin suora luoksetulo, ja sitten kolme kertaa pysähdykset niin, että Anne heitti lelun Huiman taakse. Vauhti oli kohtuullinen, pysähdykset myös, mutta joka kerta Huima jäi lelun heitonkin jälkeen seisomaan, vapaa-käskyllä se sitten vasta lähti hakemaan lelua.

Loput liikkeet tehtiin sitten omaan tahtiin. Aloitettiin kaukokäskyillä, takapalkka purkissa. Ensin avot ja sitten myös seisomiset lähempää. Toisen avo-sarjan yritin tehdä reilusta viidestä metristä, mutta heti jäi ensimmäinen istuminen tekemättä. Vapautus ja uusi yritys lähempää. Ok. Seisomiset reilun metrin päästä - seisomaannousussa ei oikeastaan edistä, mutta seisomasta makuulle tulee vähän eteenpäin. Jostain ihmeen syystä Huima ei näissä ihan tajunnut että palkka on takana.

Istumista karvapäällä. Eka istuminen reilu minuutti, ok. Toisella kerralla malttoi istua jonkun aikaa, mutta lähti sitten lelulle ennen aikojaan. Sen verran torkuksissa olin, että Huima ehti saada lelun :-(
Uusi yritys niin, että lelu oli ihan lähellä ja vahdin sitä kärppänä. Ok.

Noutoa. Aloitettiin pitoharjoituksella - Huima puree selvästi enemmän kun halli nostaa kierroksia. Sitten yksi nouto luovutuksineen päivineen, aika hienosti meni.

Metallia niin, että Huima sai juoksennella kapula suussa. Ensin nouto, ja siitä sitten juostiin vielä vauhdilla ympäri hallia. Huimalla oli metallin kanssa oikein kivaa - tosin kapulassa on edelleen kerros cobania. Pitäisi saada luovutus kuntoon myös sillä ennen kuin otan lopun kääreen pois.

Seuraamista. Mari katseli ja antoi vinkkejä käännösten korjaamiseksi. Edistäminen pitäisi saada pois, ja omaa kävelyä on myös korjattava. Pitää kulkea suoremmassa ja reippaammin, silloin myös käännösten avut erottuvat selvemmin. Kai tätä on oikeasti kuivaharjoiteltava.

Suoria luoksetuloja ilman perusasentoa pysäytysten vastapainoksi.

Paikallamakuu. Huimalla oli tänään vieras vierustoveri kun Elmokin tuli riviin. Hui makoili oikein rauhallisesti pari minuuttia, kunnes se bongasi namin puolen metrin päästä edestä. Kun siihen ei ylttänyt paikalta, se nousi  syömään >:-(  Kävin hiukan kovasanaisesti komentamassa sen paikalleen, tosin se mennessään vielä nuuhki jos vaikka nameja olisi lisää. Onneksi rauhoittui heti uudellen ja loppu pari minuuttia meni kuono tassujen päällä. Kylläpä silti harmitti! Huima taisi ottaa moitteet ihan tosissaan kun ei meinannut millään nousta ylös vapautuksen jälkeenkään.

Paikallamakuun jälkeen piti vielä ottaa sen verran seuraamista että saatiin Huima loppupalkalle. Johtuikohan siitä että treenit olivat kestäneet jo puolitoista tuntia (!), vai siitä kun jouduin komentamaan Huimaa paikallamakuussa, että oli aika hankala saada Huimaa enää innostumaan seuraamisesta. Käynnistyihän se siitä vielä sitten kun sain ensin kehuttua sitä kunnolla, ja sitten se seurasikin aika kivasti koko pätkän.

Tulipahan tehtyä tänään ainakin paljon kaikenlaista. Leluilla palkkaaminen alkaa olla pikkuisen hankalaa, kun niitä ei meinaa enää millään saada siltä pois edes namiin vaihtamalla.