Lentokenttä on Huimalle ihan ehdoton häiriöharjoittelupaikka. Tänään oli vielä aika paljon ulkoilijoita liikkeellä koirien ja sauvojen kanssa.

Noudolla aloitettiin, ja ikävä kyllä metallikapulan tiputtelu on tarttunut myös puukapulaan. Kokeilin molemmilla kapuloilla, eikä niissä eroa ollut. Lopuksi sain sentään luovutuksen suht kunnolla eteen.

Ruutua; ensin niin että olin vienyt ruutuun lelun, sitten niin että seisoin itse ruudun reunalla ja heitin lelun siitä, ja kolmannella kerralla lähetys tyhjään ruutuun. Muut menivät hyvin, mutta tyhjään ruutuun lähettäessä tarvittiin kaksi käskyä että sain Huiman liikkeelle (vauhti oli tosi hyvä), ja kolme käskyä (!) että sain sen maahan. Pysähtyi hienosti ja nopeasti ensimmäisellä käskyllä. Kävelin ruutuun palkkaamaan.

Istumista. Kolme toistoa, roskiksen taakse piiloon ja vapautus myös sinne. Énsimmäisellä kerralla Huima sai vahtimiskohtauksen kesken kaiken, nousi ja alkoi haukkua. Annoin tästä aika kovasanaista palautetta ja istutin uudelleen. Loppu meni hyvin, samoin kaksi muuta istumista.

Kaukot, murheenkryyni. Vaikeuksia on nyt myös maahanmenossa, vaatii kaksi käskyä jos olen yhtään kauempana. Tein neljä sarjaa niin, että liikuin koko ajan kauemmas, paitsi toinen sarja tehtiin ihan läheltä kun lentokenttää ylitti koirakko. Vähän paremmin sentään kuin eilen, ei kai se auta kuin tahkota vaan.

Ohjattu nouto. Neljä noutoa, kaksi molemmille puolille. Kaikki menivät tosi hienosti ja varmasti, paitsi että toisella kerralla Huima varasti. Annoin käskyn kun se oli jo menossa, ja palkkasin normaalisti. Hyvä Huima!

Seuraamista lisää, vähän pidempää tällä kertaa, käännöksiä etenkin vasemmalle ja temponvaihteluita. Ihan ok, purkkipalkkaa.

Luoksetuloa, kaksi suoraa ja yksi pysäytys. Kaikki ihan hyviä.

Paikallamakuu. Roskiksen taakse piiloon, aikaa pari minuuttia josta vajaa minuutti piilossa. Tämä oli tosi hyvä, pääkään ei pahemmin pyörinyt. Nappulapalkka lopuksi.

Vielä lisää seuraamista, tällä kertaa vasemmalle kääntymisiä ja oikean paikan vahvistamista namilla. No kyllähän se nyt namilla sujuu.

Jäävistä seisominen ja istuminen, molemmat napakat.

Vielä noutoa, mutta sama homma edelleen. Kapula haetaan ja tuodaan laukalla, mutta luovutuksessa Huima heittää kapulan jalkoihin ja peruuttaa itse alta pois.

Lopuksi luoksetulo sivulle ja loppuruoka. Taisi se edellisen luoksetulon pysäytys heti vaikuttaa kun vauhtia oli vähän vähemmän, tai sitten Huima oli vaan puuduksissa pitkistä treeneistä.

Huima oli ihan ok, ja häiriötreeniksi tämä taisi olla ihan hyvä. Unohdin Huiman pannan kotiin, joten kontaktin kadotessa en voinut nyppäistä, vaan käytin sitten pientä murahdusta pakotteena. Lopputreeneissä Huima keskittyi jo vähän paremmin. Palkkaan ja kehun Huimaa ihan liikaa, mutta toisaalta jos häiriötä on noinkin paljon, niin ehkä se on ihan hyväkin... Täytyy koittaa seuraavan kerran vaikka omalla pihalla tehdä vähän vähäpalkkaisempi treeni.

Lenkin jälkeen otettiin vielä paikallamakuu metsätiellä. Piilossa tukkipinon takana, aikaa n. 3 minuuttia, pari välipalkkaa. Huima makasi hyvin, mutta meinasi nousta kun kävin palkkaamassa. Luuli kai että homma oli siinä.