Peuranpääntieltä Leponiemeen päin.

lämpötila 12 °C
paine 992.1 hPa
kosteus 59%
etelätuulta 4 m/s (ei tuntunut metsässä yhtään)
tunnin sadekertymä 0 mm

Pituutta vajaa 500 m
Ikää
tunti (välissä käytiin tokoilemassa ja kiertämässä Rutikka)
Kulmia kolme (vasen 45°, vasen 35°, oikea 45°)
Metsänpohja kuivaa.
Keppejä 5

Janalta jäljelle matkaa n. 20 metriä, Huima meni reipasta vauhtia ja muutaman metrin vinoon taaksepäin, bongasi jäljen ja lähti pari metriä takajälkeen. Korjasi itse nopeasti oikeaan suuntaan! Eka keppi kymmenen metrin päässä palkkana oikeasta suunnasta.

Eka kulma meni tosi hyvin – kulman takana oli kivi, ja Huima vain nosti nenäänsä kiven yläpuolelle, haisteli vähän ja jatkoi sitten sujuvasti ihan jälkeä pitkin kulman yli.

Toinen kulma myös oikein hyvä, Huima meni metrin verran vastakkaiseen suuntaan kuin minne jälki kääntyi, mutta korjasi heti.

Kolmannella kulmalla tulikin sitten jo vähän vaikeuksia, Hui teki muutaman metrin säteellä ympyrän kulman ympäri ennen kuin sai kiinni. No näinhän sen pitää tietenkin mennäkin, ympyrältähän se jälki on helppo löytää. Vähän näytti kyllä sille että Huima haisteli myös kulmassa ollutta merkkiä. Näitä olen koittanut vältellä, ja näköjään kannattaa vältellä vastakin.

Jälki oli tänään vähän liian tuore, Huima meni paikoitellen pikkuisen huolettoman näköisesti ja aika reippaalla vauhdilla. Onneksi se ei kostautunut, vaan Hui pysyi aika kivasti ihan jäljen päällä koko ajan ja löysi kaikki kepit. Keppejä ei tarvinnut kovin kauaa paikantaa niin kuin joskus, viimeinen keppi oli ainoa jota Huima etsi vähän pidempään. Tosin keppi oli ihan papanakasan vieressä, olisiko siitä lähtenyt voimakas tuoksahdus hiukan häirinnyt. Hirvien polkemat jäljet taasen eivät haitanneet tahtia tänäänkään, niitä oli varsinkin loppumatkasta jäljen alla runsaasti.

On se vaan aika mainio jälkikoira  : )