Ajanpuutteen vuoksi lauantain hallitreenit piti lopettaa, mutta onneksi on osaavia kavereita! Varpu ja Ledi kävivät tänään meidän kanssa vähän treenailemassa ostoskeskuksen parkkiksella, ja heti tuli loistavia vinkkejä.

Askelsiirtymissä Huimaa on jonkin aikaa vaivannut vinot perusasennot oikealle siiryessä. Olen sitten korjaillut sitä oikealla olkapäällä kun en ole muutakaan keksinyt. Tänään sain komennon liikkua itse niin että vasen olkapää lähtee taaksepäin, ja niin helpostihan se oli sitten korjattu ilman yhtään ylimääräistä vempautusta  :-O

Seuraamisessa saatiin muistutus vanhoista hyviksi havaituista jutuista – käännösten lyhyempien askelien pitää olla nopeampia, ja Huimaa kannattaa innostaa ainakin välillä ottamalla sitä mukaan peruuttamisesta. Muutenkin saatiin kommenttia että innostan Huimaa vain silloin kun se ei ole mukana, mutta lopetan juuri silloin kun sitä pitäisi innostaa. Eli jätän sen välillä seisomaan kuin nallin kalliolle :- /

Tässä välissä Huima laitettiin makuulle siksi aikaa että saatiin pidettyä pieni neuvottelutauko. Kaksi kertaa Huima nousi siinä vaiheessa kun laitoin käden taskuun! Voi olla että Huima ei ihan hahmottanut että kyse oli kuitenkin paikallamakuusta, mutta tylsä homma silti. Tämmöisiä oudompiakin paikallamakuutilanteita ehkä pitäisi siis harrastaa.

Tunnari olikin sitten hankalampi juttu. Viidellä penkereelle asetellulla kapulalla Huima toi joka kerta oikean, mutta joka kerta myös vähän hamusi vääriä. No ei siinä sinänsä mitään, se on edelleen sitä epävarmuutta. Mutta puremiselle pitäisi tehdä jotain ennen varsinaista tunnistusta – jos sille aikoo ylipäätään tehdä jotain. Näillä harjoituksillahan joissa se tuo kapulan se saa joka kerta palkan puremisesta. Nyt pitäisi tehdä erikseen pitoharjoituksia, ja varsinainen tunnistus tehdä niin että otan Huimalta kapulan suusta heti kun se on nostanut sen. Voi kyllä olla että jos koira on saanut seitsemän vuotta pureskella, käy liian hankalaksi opetella homma uudelleen. Katsotaan kuinka käy :-)

Lopuksi otettiin ruutu niin että Varpu palkkasi Huiman ruudun reunalta kun pysähtyi keskelle. Siinäpä ei ollut mitään kommentoitavaa, hienosti meni.