Tänään oli eka hallivuoro uudessa tekonurmipohjaisessa hallissa. Kylläpä olikin aika hieno halli, siisti uusi pohja, eikä hallissa kaikunutkaan yhtään. Sopiva lämpötilakin kesät talvet. Vaan kyllähän siitä sitten maksaakin pitää...

Ensin oli vuorossa Huima. Kun aikaa oli vähän, en ehtinyt yhtään tutustuttaa sitä halliin ennen kuin alettiin hommiin. Askelsiirtymä-verkka olikin aika tahmea, varsinkin kun kaupan puolella joku vingutti antaumuksella vinkulelua ;-)  Olipa hyvä häiriö, meidän treeneissä ei olekaan näköjään kukaan tähän saakka käyttänyt vinkuja palkkana. Myös toisella kentällä joku palkkasi koiraansa agilityradalla vingulla.

Huiman kanssa tehtiin seuraamista, joka oli taas aluksi aika huonoa, ja lopuksi taas vähän liiankin innokasta ja edistävää. Ruutu niin että ensin Huima sai mennä namipurkille ja sitten tyhjään ruutuun. Seisomiskäsky tuli taas vähän liian myöhään ja Huima jäi takarajan taakse, vaikka pysähtyikin tosi nopeasti. Luoksetulon pysäytys takapalkalla oli tosi hyvä – ripeä vauhti ja aika nopea pysähdys. Sitten tehtiin vielä liikkeestä istumista lelupalkalla, ja leikittiin vähän muutenkin. Lopun seuraamisesta Huima sai ruokapalkan.

Tomera oli aika ihmeissään kun tuli halliin, ja oven suussa ollut koira sai sen vähän arastelemaan. Sen enempää se ei sitten arastellutkaan, olisipa vaan kovin mielellään haistellut nurmipohjaa ja tutkinut hallia. Eipä auttanut, komento oli kova ja huomio piti kiinnittää ohjaajaan. Leikkimisellä sitten aloitettiin, joka ei ollut ihan niin hyvää kuin on ollut – häiriöistä johtuen. On hankala leikkiä täysillä kun pitää katsella muita koiria ja treenaajia. Agilityharkat onkin pahimmasta päästä häiriö kummallekin koiralle.

Nopeasti Tomerakin kumminkin lämpeni, ja otettiin vähän kontaktia, vähän kaukoja, ja sitten ruutu (pienellä vihreällä purkilla vihreälle alustalle). Tällä kertaa Tomera oli sen verran tohkeissaan että pääsi karkaamaan molemmilla kerroilla ennen lähetystä, mutta eipä siitä kannata kovin huolissaan olla tässä vaiheessa. Sitten kokeiltiin pallon kanssa luoksetulon pysäytyksen alkeita. Kun Tomera oli kauempana, kutsuin sitä, ja kun se oli hyvin vauhdissa, heitin pallon sen taakse. Kappas vaan, pikkukoira äkkäsi heti pallonheiton idean! Sitten tehtiin vielä muutaman askelen seuraamista ja pantiin pillit pussiin.  Tuntuu että ehdittiin tehdä Tompan kanssa vaikka mitä, vaikka tosiasiassa treeni oli ihan lyhyt...

Sen verran Tomera oli tänään touhukas, että noinkohan sitä voi jatkossa pitää hallissa irti. Kerran se oli jo hyvää vauhtia lähdössä Jami-borderin luokse, mutta sain sen viime hetkillä lelulla takaisin. Voi olla että kun halli ei ole enää niin jännittävä paikka kun mitä se oli vielä tänään, tulee hallittavuuden kanssa olemaan vaikeuksia :o)

Iltalenkki olikin sitten taas katastrofaalinen hyvin menneiden treenien päälle. Pupujussien invaasio on taas käynnissä, ja puolen tunnin lenkin aikana kaksi jussia ehti lähteä pompottelemaan ihan koirien nenän edestä. Ei Tomera ainakaan Huimaa huonommaksi jää jänisten perään hinkumisessa. Muutenkin se veti koko ajan johonkin suuntaan, ja kulki ihan koko lenkin ajan (paitsi kun hinkui jänöjen perään) nenä maassa. Olen muuten tehnyt semmoisen havainnon, että Tomppa ei mene koskaan vahingossakaan lyhtypylväiden tai puiden väärältä puolelta. Olisiko ollut vaan hyvää tuuria.

Taisi olla aika jänskä ilta pikkukoiralla – pitkästä aikaa sillä on ihan kamala iltahepuli.