Huima pääsi tänään ensimmäisenä treenaamaan. Askelsiirtymien jälkeen otettiin ruutu, jonka olin tehnyt ennen kuin hain Huiman. Homma olikin vähän vaikeampi hahmottaa kun heti ruudun takana oli punaisia aitatolppia. Onkohan missään kisoissakaan ihan noin pahaa häiriötä? Huima lähti reippaasti juoksemaan eteenpäin, mutta teki matkalla pienen koukkauksen yhtä tolppaa kohti, ja päätyi sitten ruutuun sen oikealta sivulta. Hyvä juttu on tietenkin se, että se osasi lopuksi korjata ja meni sinne ruutuun... Toinen kerta otettiin tyhjään ruutuun niin että Huima jäi seisomaan ja sai vasta siitä palkan. Päälle tehtiin vielä pari loppuosaa, ja aika kivasti Huima jo lähtee ruudusta seuraamaan vaikka se oli vielä vähän aikaa sitten aika vaikeaa. Kiva että edes joku liike kehittyy!

Ruudun jälkeen tehtiin pari luoksetuloa takapalkalla, ja tuntuu että vaikka tätä hinkutetaan vuositolkulla, niin hyvää siitä ei tule millään. Vauhtia oli pikkuisen liian vähän, samoin pysähdys oli vähän turhan hidas. Voi höh.

Seuraamista (Huima edisti), ja pari liikkeestä istumista.

Krista kokeili Sissin kanssa erilaisia versioita askelsiirtymistä, ja mekin innostuttiin. Olipa yllätys kun huomasin, että Huimakin kääntyy oikealle paremmin jos itse lähden vasemmalla jalalla, enkä oikealla niin kuin tähän saakka. On se pienestä kiinni.

Lopuksi otettiin vielä kaukoja, joista voi sanoa ihan samoin kuin luoksetulostakin - kympin liikettä me ei saada siitä kuuna päivänä (eikä edes ysin tai kasin...)

Sitten mentiin vähäksi aikaa istuskelemaan ja odottamaan että muut ehtivät paikallamakuuseen saakka. Paikallamakuu onkin hyvä pitää Huiman kanssa ihan erillisenä juttuna, joten tauko tuli  sopivaan kohtaan. Huima makasi Jamin vieressä, ja muut makaajat olivat Sissi ja Tihku. Rudy ja Kaisu treenasivat vastakkaisessa nurkassa samaan aikaan. Kävin aika nopeasti piilossa, ja tulin sitten näkösälle - olisi ehkä kannattanut pysyä piilossa kun Huima alkoi ihan vienosti piippaamaan kun seisoin rivistössä (näytti kyllä ihan rennolle noin muuten). Aika oli kaiken kaikkiaan ehkä pari minuuttia.

Tomppa-Tomera pääsi seuraavaksi halliin, ja kovin se tuli sisään nelivedolla. Taisi muistaa ennenstään paikan kivaksi. Ensin leikittiin pupun kanssa (vetää ei oikein voi vieläkään kun ikenet ovat hellinä), sitten otettiin kontaktia perusasennossa ja muutama yhden-kahden askelen seuraaminen. Kontakti pätki tänään aika paljon, varsinkin toisten koirien vetomurinat ja haukut saivat kovasti Tompan huomiota osakseen.

Tomeran kanssa otettiin myös pari kertaa ruutu: ensin vietiin yhdessä namipurkki ruutuun, ja sitten suurin piirtein oikealta etäisyydeltä lähtetys. Toisella kerralla se pääsi livahtamaan ruutuun jo ennen käskyä, mutta eipä se tässä vaiheessa tahtia haittaa, hyvä vaan että ruutu vetää.

Lopuksi vielä vähän leikittiin, ja sitten kipin kapin takaisin autoon (tänään muistin jopa treenin aloitus- ja  lopetusrutiinit) Pitäisi muistaa ensi kerralla myös ottaa häkki mukaan, niin sujuisi huomattavasti paljon helpommin kahden koiran kanssa. Varsinkaan Tomeran kanssa ei edelleenkään arvaa yhtään norkoilla kentällä muuten vaan, joten olisi hyvä jos sen saisi välillä tungetuksi häkkiin.

Ihan ok treeni molemmille koirille - Huima ei häiriintynyt häiriöistä, ja Tomppa tottuu toivottavasti jo heti pienestä pitäen siihen että vaikka taivas putoaisi niin se ei yhtään haittaa meidän touhuja. Päälle päätteeksi mentiin vielä Rudyn kanssa lenkille, ja Tomeraa harmitti kovin kun joutui olemaan hinnassa eikä päässyt kunnolla kiusaamaan Rudya.