Huiman tassu on taas auki, ollut itse asiassa jo lauantaista saakka. Huoleton emäntä vaan ei ole huomannut aikaisemmin mitään. Lauantaina kyläpaikan lattioilta oli löytynyt veripisaroita, ja lupasin tarkastaa omien koirieni tassut. Vaan muistinko - no en. Toissa päivänä sitten huomasin palkeenkielen Huimaa hieroessani, ja makuupaikallakin oli vähän jotain veristä eritettä. Eihän se haava paha ole, mutta en kyllä olisi vienyt koiraparkaa agilityyn maanantaina, jos olisin huomannut  >:-/

Molempien koirien kanssa ollaan harrastettu vähän olohuonetottista - Huiman kanssa lähinnä siksi että kun Tomppa saa harrastaa, niin Huimankin täytyy saada (jottei pentu ala kuvitella itsestään liikoja, sillä kun taitaa olla muutenkin siihen taipumusta). Eilen kokeiltiin pitkästä aikaa sivulletuloa ja kontaktia ilman namia, eli pelkästään kädellä ohjaamalla (kiitos Varpulle ohjeistuksesta...). Hyvin huijaus onnistui, pitää muistaa vaan välillä pitää se nami myös kädessä, ettei opi siihen että käsi on aina tyhjä.

Varpun kanssa pähkäiltiin myös sitä, onko hallivuoro Tomeralle liian häiriöinen ja kuumentava? Voiko sille jäädä tokotreeneistä päälle vääränlainen tunnetila tai mielikuva tokoilusta?
 
Paikallamakuuta ollaan jatkettu entisellä systeemillä, ja paikallamakuuaika on vaihdellut puolesta minuutista reiluun minuuttiin. Edelleen Tomppa koittaa välillä nousta jos namien saannissa on sen mielestä liian pitkä tauko, mutta kaipa se jossain vaiheessa ymmärtää että kannattaa vain pysytellä makuulla. Ei se onneksi ihan ylös saakka ole ehtinyt nousemaankaan, vaan menee nopsaan maahan uudelleen kun sitä kieltää nousemasta.

Keppien ja tavaroiden tuominen on edistynyt, tosin joskus se pudottaa kantamansa kun huomaa että palkka on tulossa, ja joskus se näyttää sille että sillä ei ole harmainta hajuakaan mitä siltä halutaan.

Tomera taitaa olla itsenäistymässä lujaa vauhtia. Ensimmäinen yksin tehty jänisjahti on suoritettu (oli poissa pari minuuttia, pupu lähti ihan nenän alta), ja eilen se jäi mieluummin kotiin kuin lähti Huiman kanssa lenkille (isäntä istui ruokapöydässä, ja sillä taisi olla asian kanssa jotain tekemistä...) Eilen Tomppa sai kauhean hihnarähinäkohtauksen kun oltiin tulossa nahkapoikien kanssa lenkiltä. Ehkä pojat vähän jännittivät sitä, ja jännitystä sitten piti purkaa Huimaan ja hihnoihin - Tomera kun on ollut tähän saakka ihan luonnottoman nätisti hihnassa kävelevä pentu.