Tompan agipäivän aiheena oli tänään aidat, ja edelleen tehtiin kovin vaikeita harjoituksia. Tomera selvisi niistä ihan kunnialla, mutta jos ohjauskuviot on niin vaikeita pentuparan neljännellä treenikerralla, että ohjaaja ei selviä niistä, niin ehkä siitä voi jo päätellä jotain... ainakin sen, että ohajaaja ei ole häävi. Kieli ulkona  Tuli kyllä vähän mieleen, että vaikka Tomera hienosti tekikin, niin ehkä sille olisi omiaan vähän helpommat ja nopeammat systeemit, sen kun nyt pitäisi vasta keräillä motivaatiota ja opetella vähän radanlukua.

Ensimmäinen harjoitus oli niin kinkkinen, että tein sen ensin pari kertaa päin honkia, kolmannella meni vähän sinne päin. Neljännellä kerralla vaihdoin täyskäännöksen (onkohan tuolla joku nimikin..?) sylikäännökseen, niin alkoi sujua paremmin. Toisena harjoituksena oli sama aitahässäkkä toiselta puolelta ohjaten, ja sehän olikin paljon helpompi homma.

Kolmas harjoitus oli helppo, tosin Tomera etenee sen verran rivakasti että itselle tulee tosi kiire tehdä omat kuvionsa. Neljäs rata mentiin kerralla oikein, ja kun tuntui että Tomppa alkaa olla jo vähän puhki, lopetettiin siihen.

Tässä päivän rusetit, punainen pallura esittää ohjaajaa. Nauru

1244102461_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tompan jälkeen Hui teki vähän huonoa tokoa, ei ollut ajatus ihan kasassa tällä kertaa. Pääasia kumminkin että mummukin pääsi harrastamaan.

********************

Keskiviikkona käytiin Sveitsissä Ledin kanssa tokoilemassa, ja uusi kenttä alkaa olla sen näköinen, että ei sinne näemmä tarvitse enää mennäkään, ainakaan jos sieltä ei leikata heinikkoa alas. Huima aloitti, se teki ruudun (tyhjään, ei nähnyt ennen lähetystä sitä, meni tosi hyvin), liikkeestä istumisen ja muutaman seis-istu -kaukon.

Tomppa oli ihan keskittymiskyvytön, mutta alkuvirittelyt sun muut jäi kyllä ihan retuperälle. Kun tiesin että paikka on sille vaikea, oltaisiin voitu ensin kävellä kentän ympäri ja leikkiä kunnolla, mutta kun ei niin ei. Ja voisihan sitä treenin edetessäkin muuttaa suunnitelmia jos huomaa että ei onnistu, mutta kun ei sitäkään. Koitettiin sählätä ruutua, luoksetuloa, seuraamista ja kaukoja, ainoa mikä onnistui oli ensimmäinen toisto luoksetuloa. Toisella kerralla kun piti palkata se taaksepäin läpi, se luuli että pysäytän sitä...

Varpulta tuli noottia siitä että teen saman virheen kuin Huiman kanssa, eli otan kontaktia koiraan, eikä toisin päin...Itse en huomannut mitään, mutta onneksi noita tilanteita ei ole Tomeran kanssa tähän saakka kovin monesti päässyt tulemaankaan,  kun se onneksi  on yleensä aika hyvin kuulolla. Mutta tarkkana siis tästä lähtien! Ja seuraavan kerran kun mennään Sveitsiin, me mennään sinne vain ja ainoastaan leikkimään...

Ai juu, Tompan kanssa kokeiltiin myös tunnaria. Kun uusia juttuja olivat sekä paikan vaihdos, että vieraiden kapuloiden haju (+ muu keskittymisongelma), niin eihän siitä mitään tulllut. Neljännellä yrityksellä Tomppa-raasu taisi mennä jo vähän sijaistoiminnoille kun alkoi laiduntaa etsimishomminen sijaan. Kotona sitten kokeiltiin Varpunhajuisilla kapuloilla heti uudestaan, ja siellä Tomppa teki liikkeen kuin vettä vaan: haistoi kaikki läpi ja toi omansa. Hymy Nyt pitää vaan saada useammin vierasta hajua kapuloihin, ensin kotosalla ja sitten vasta siirrytään muualle. Tai sitten tehdään hajuttomilla vieraissa paikoissa.