Kylläpä kävi nolosti – unohduin töihin kun olisi pitänyt lähteä agilitytreeneihin. Siinä vaiheessa kun huomasin katsoa kelloa oli enää myöhäistä lähteä mihinkään . Huuto

Suunnitelman B tarkoituksena  oli mennä lentokentälle tekemään Tomeralle janaharjoituksia, ja vanhenemista odotellessa tokoilla vähän kummankin kanssa kiitotien päässä.
Pissalenkillä vastaan tuli kovin söpö 6-kuinen kultsunpentu, jonka emäntä pyysi päästä vähän tyttöjä moikkaamaan (ihme ja kumma, kun molemmat räyskyttivät pennulle minkä kerkesivät...)  Tomera sai sitten tokoilun sijasta leikittää pentua, joka oli kyllä vähän hidas pysymään Tompan vauhdissa. Kivaa näytti kumminkin kummallakin olevan, vaikkakin lopuksi Tomera alkoi omimaan keppiä pennulta. Taas löytyi uusia mukavia piirteitä kiukkupussista.

Huima sai sitten tokoilla, askelsiirtymien jälkeen otettiin 3 x luoksetulon pysäytys pallolla. Huima pinkoi pallon perässä niin että pelkäsin sen jo saavan sydärin, mutta tointui se siitä sitten kun tehtiin väliin paikallamakuu. Ehdittin makoilla vain pari minuuttia, kun kultsunpentu tuli lenkiltään takaisin, ja katsoin parhaaksi tulla piilosta vapauttamaan Huiman. Sen jälkeen tehtiin vielä pitkä seuraaminen (hyvä!) ja liikkeestä istumisia pallolla (taas vähän hitaita).

Tompan janaharjoitukset ehtivät vanheta reilun puoli tuntia. Taas oli kova tuuli, ja jossain kohdin Tomera jäljesti vähän jäljen sivussa. Kolme janaa otettiin, jokaiselta jäljelle matkaa 5-7 metriä. Ekalla lähti vähän vinoon, kaksi muuta tosi hyviä. Joka kerta jälki löytyi hyvin, samoin lähellä oleva loppupalkkapurkki.

Ekaa jälkeä ajaessa huomasin että joku koiranulkoiluttaja pomppi meidän vikan jäljen päällä, mutta ajattelin käydä testaamassa siitä huolimatta mitä Tomera tekee. Tomsku nosti jäljen hyvin, ajoi alun hyvin, poikkesi sitten vieraalle jäljelle – hyvin huomasi jäljestystyylistä mistä vieras uusi jälki lähti – ja kun en päästänyt sitä muutamaa metriä kauemmas niin palasi oikealle jäljelle ja löysi pian palkaksi namipurkin. Hyvä tyttö.

Hyvä harjoitus Tompalle, mutta huono harjoitus näin lahopäiselle ohjaajalle, kun en meinannut aluksi millään muistaa mihin olin janat tehnyt...onneksi sentään olin merkannut ne kerrankin kunnolla.  Tomeralle sekä esineiden ilmaisun että janojen kannalta hyödyllinen treeni. Pitäisi muistaa tehdä näitä useammin.

*************

Kotiin päästyä kumpikin teki vielä tunnarin voimakkaasti hajustetulla omalla ja hajuttomilla vierailla (5 kpl). Huima meni seisomaan omansa päälle jolloin sillä oli vaikeuksia löytää sitä, mutta kärsivällisesti se haisteli hajuttomia ja malttoi olla ottamatta väärää. Kyllä se omakin sieltä sitten löytyi kunhan älysi siirtyä vähän. Nauru

Tomeralle samanlainen, ekaa kertaa niin että se sai istua perusasennossa ja käännyin ympäri. Hyvin etsi ja oma löytyi varmasti.

************

Muutaman viikon ajan meillä on ollut rauha maassa – Tomera on kerran-pari ollut aikeissa purkaa kiukkunsa Huimaan, mutta olen ajoissa huomannut sen aikeet. Tänään Tomera ärähti Huimalle ekan kerran siitä että annoin niille yhtä aikaa herkkuja. Huima odotti vuoroaan taaempana, ja kun kutsuin sitä lähemmäs että voin antaa sille ensin, Tomerapa tuumasikin että mummu ei  mitään kanankauloja tarvitse. Tomppa-raukka lennätettiin sitten oven taakse ja Huima sai syödä kaulansa.