On näitten narttujen kanssa aika taiteilua, kun ei ikinä tiedä millä tuulella sitä ollaan. Tomeralla on sentään nyt hyväkin syy ahdistua, mutta kun Huimakin oli tiistaina aika piiskattu kun käytiin katsomassa vähän vierasta treeniseuraa. Paikalla oli Ledin lisäksi pari nahkacollieta ja Huiman lempparirodun edustaja, eli  saksanpaimenkoira.

Tomeraa koitettiin leikittää niin että se sai katsella kun Varpun kanssa heiteltiin Ledin solmulelua, mutta kun ahdisti niin ahdisti. Loppujen lopuksi se ei enää oikein halunnut katsellakaan leluun päin, ei tahtonut tokoilla namillakaan, ja yleisti lelukauhun myös palloon.   Kaiken kaikkiaan tosi masentava treeni jossa ei saatu mitään aikaiseksi kummankaan kanssa.

*********

Torstaina oltiinkin sitten ihan eri koirien kanssa Konepajalla Rudyn seurana. Huima oli super-innokkaalla tuulella – mikä kyllä sitten näkyi (tai kuului) haukkumisena. Tehtiin sen kanssa ruutua (hyvä), ruudun loppupäätä (varasti ekalla kerralla), seuraamista (vähän edisti mutta tosi innokas) ja kaukot noin viidestä metristä (jee!). Luoksetulossa oli ongelmana sekä haukkuminen, että ekalla kerralla varastaminen. Mikä piru sen saa välillä innostumaan tuolla lailla, ja välillä olemaan ihan lahna?

Tompan kanssa ei pitänyt oikeastaan tehdäkään mitään kun ajattelin että sitä ahdistaa koko tokoilu. Vaan eikö mitä. Viskasin sille kentälle valmiiksi odottamaan uuden hienon vinkuvan vetolelun, ja se lähti oitis sen kanssa vetämään rallia ympäri parkkista. Onneksi ketään ei tullut mistään juuri siloin, aika monta kierrosta se ehti juosta lelunsa kanssa ennnen kuin malttoi rauhoittua. En vetänyt sen kanssa yhtään, tavoite saavutettu kun ei lelu pelottanut.

Tomsku aloitti myös ruudulla. Olin vienyt sille pienen palkkapurkin ruutuun, ja se juoksikin sinne vauhdilla, mutta meni myös yhtä kovalla vauhdilla yli. Toka lähetys sitten onnistui kun vietiin purkki yhdessä. Sitten seurattiin vähän naksulla ja imuttamalla, ja tehtiin luoksetulo suoraan ja sitten pallolla pysäyttämällä. Pallo oli tällä kertaa taas tosi mieluinen, sen perässä oli ihana kaahata.

**********

Kotona olen myös antanut Tomeran leikkiä itsekseen, vaikka pitkään kaikki lelut ehtivät jo olla lattioilta pois. Nyt Tomskun illat menevät possua röhköttäessä ja vetonallea kurittaessa. Yhtään en ole koittanut sen kanssa vielä vetää, mutta se antaa kyllä tuuppia suussaan olevia leluja ja jahtaa jos vedän niitä siltä karkuun. Ehkä tämä tästä, jos joskus vielä uskaltautuisi vetämäänkin sen kanssa...